Politie Limburg-Zuid

Zondag 7 september Flikkendag Maastricht

Voor de eerste maal wordt op zondag 7 september in Nederland de Flikkendag gehouden. Tussen 11-17 uur laten Politie, Brandweer, Ambulancediensten en Koninklijke Marechaussee in Maastricht op onder andere de Markt, Het Vrijthof, Plein 1992 en de Maas hun werk zien. Uiteraard zijn de hoofdrolspelers van de uitermate populaire serie Flikken Maastricht van de partij.

Flikken Maastricht is een regelrechte TV-hit. Vanaf de eerste aflevering in september 2007 hebben de avonturen van de rechercheurs Floris Wolfs en Eva van Dongen een groot enthousiast publiek getrokken. Maar wat wil je met een sterbezetting van Victor Reinier en Angela Schijf, scripts die het ware politiewerk tonen en Maastricht in al zijn schoonheid laten zien.

FlikkenDag Maastricht is een dag voor het hele gezin. Het is zien, doen en beleven! Zo zijn er demonstraties van politiehonden, bikers van het bike-team, de mobiele eenheid (ME), brandweer, is het genieten geblazen van spectaculaire acties vanaf de kerktoren op Het Vrijthof en kun je mee met rondvaarten op boten van de politie uit Nederland en België (Luik), Rijkswaterstaat en de reddingsbrigade op de Maas. Voor de kinderen is er op acht locaties het Flikkenspel te spelen, kunnen ze zich verheugen op een poppenspeler en zijn er zijn tal van andere leuke kinderactiviteiten waaronder gigantische springkussens. Als aandenken aan deze dag wordt de FlikkenDagpet voor EUR 4,- verkocht.

Rond 15.00 uur doet de politiehelikopter mee aan een actie op de Maas, waarna de acteurs op spannende wijze, begeleid door de heli en boten Maastricht binnenvaren. Als ze voet aan wal zetten staat de Politiekapel Drums & Pipes klaar om hun te begeleiden naar het podium op de Markt, waar ze rond 16.00 uur worden voorgesteld aan het publiek.

Het Nederlands Politie Orkest en een deejay zorgen op de Markt voor muzikale versnaperingen en de dag wordt om 17.30 uur afgesloten met een Taptoe op Het Vrijthof met deelname van muziekkorpsen uit Nederland, België en Engeland.

Voor de meest actuele informatie surf naar www.flikkendagmaastricht.nl

Noot voor de media:

Om 11.00 uur begint de persconferentie bij het Crowne Plaza Hotel aan de Ruiterij in Maastricht.
Hiervoor bent u van harte uitgenodigd. Er is na afloop de gelegenheid om foto's van de acteurs te maken.
U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via de e-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl o.v.v. Persconferentie Flikkendag.
Bij binnenkomst wordt uw aanmelding geregistreerd en ontvangt u een polsbandje.
Om 15.00 uur kunt u met een van de vaartuigen mee de acteurs ophalen. Hiervoor wordt u verwacht bij aanlegsteiger 5 aan de Maasboulevard.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Lilibeth Dorregeest 0650287234.

28-08-2008, Maastricht

© 2007 Politie Limburg-Zuid | Informatie | T 0900 - 88 44 | Webdesign & CMS