Hulpdiensten Zuidoost-Brabant houden 112-Spektakel

Eindhoven, 28-08-2008 o De drie hulpdiensten in Zuidoost-Brabant houden op zondag 7 september het 112-Spektakel. Het gratis toegankelijke evenement duurt van 11.00 tot 18.00 uur. Ook zo benieuwd wat brandweer, politie en geneeskundige diensten (GHOR en RAV) in huis hebben? Kom dan 7 september naar het festivalterrein aan de Karpendonkse Plas in Eindhoven.

Programma

De hele dag staat het werk van de hulpdiensten centraal. Zo zijn er demonstraties van de jeugdbrandweer, laat de politie zien hoe ze verdachten aanhoudt, en wordt de hulpverlening na een ongeval getoond. Een overzicht van alle demonstraties en het programma van de dag staat op de speciale websitewww.112spektakel.nl.

Muziek

De organisatie heeft ook twee landelijk bekende artiesten kunnen vastleggen: Floortje (bekend van Idols 3 en 'Sterren dansen op het IJs') en de meidengroep Djumbo (bekend van het nummer 'Abracadabra') komen optreden tijdens het 112-Spektakel.

Vervoer

Ook aan bezoekers die met fiets of auto naar het festivalterrein komen, is gedacht. Er zijn gratis bewaakte fietsenstallingen op de hoek Sumatralaan/Insulindelaan en Insulindelaan/Javalaan. Auto's kunnen worden neergezet op parkeerterreinen op de hoek Celebeslaan/Insulindelaan en op de terreinen van de Technische Universiteit. Tussen die parkeerterreinen en het festivalterrein rijden gratis pendelbussen. Ook treinreizigers die op het NS Station in Eindhoven uitstappen, kunnen gebruik maken van die pendelbussen. Ze moeten dan wel naar het parkeerterrein bij de TUE lopen. Speciaal voor mindervaliden is een parkeerplaats ingericht op de hoek O.L.Vrouwestraat/ Ds.Th. Fliednerstraat.