Vereniging Milieudefensie

Milieudefensie kondigt landelijke Autovrije Dag aan met feestje

Automobilisten promoten Autovrije Dag

Automobilisten promoten Autovrije Dag

Milieudefensie laat automobilisten meehelpen met het aankondigen van de landelijke Autovrije Dag. Op het Amsterdamse Koningsplein zullen op 7 september filerijders -in ruil voor een strippenkaart- hun auto laten verfraaien met een oversized Autovrije Dag-ballon.

Op drukke winkeldagen staan er in veel binnensteden files. Dat is vreemd, want juist de binnenstad is prima met het openbaar vervoer of de fiets te bereiken. Een twintigtal volledig uitgedoste discogangers, rolschaatsers, een DJ en een presentator wijst deze automobilisten daarom op de geneugten van wandelen, fietsen en het openbaar vervoer. Het bezinningsmoment van de Autovrije Dag zelf wordt hiermee extra kracht bijgezet en met de discosfeer wordt het feestelijke aspect van de Autovrije Dag benadrukt.

Met de aankondigingsactie wil Milieudefensie de Amsterdammers aanmoedigen op de Autovrije Dag mee te genieten van een stad vol rust, schone lucht en verkeersveiligheid. In meer dan 20 gemeenten zal (een deel van) de stad autovrij zijn. De landelijke Autovrije Dag vindt plaats op zondag 21 september, Utrecht en Leiden zullen 14 september al autovrij zijn. Daar wordt het evenement gecombineerd met respectievelijk het Uitfeest en de Open Monumenten Dag. Naast de actie in Amsterdam vindt dezelfde festiviteit op 6 september op kleinere schaal plaats in Utrecht.

Wat: Aankondigingsactie Autovrije Dag Waar: Koningsplein, Amsterdam Wanneer: Zondag 7 september, 14.00-16.00 Wie: Discoteam van Milieudefensie

De Autovrije Dag is een initiatief van Milieudefensie en maakt deel uit van de Week van de Vooruitgang, de campagne ter promotie van duurzame mobiliteit. Een overzicht van de activiteiten tijdens de Autovrije Dag en de andere thema's binnen de Week van de Vooruitgang is te vinden op www.weekvandevooruitgang.nl.