Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 07-09-2008

Oproep getuigen: Van de fiets getrapt

AMERSFOORT De politie heeft een aangifte opgenomen van een 14-jarig meisje uit Amersfoort dat op woensdag 4 september zonder aanleiding van haar fiets werd getrapt door twee onbekende jongemannen op een scooter. Het meisje fietste rond 15.15 uur in Park Schothorst. In tegenovergestelde richting kwamen twee jongens met een licht getinte huidskleur op een licht gekleurde scooter aanrijden. Zonder aanleiding schopte de jongen, die achterop de scooter zat, het meisje. Zij kwam hierdoor ten val en moest naar het ziekenhuis voor behandeling van haar letsel aan hoofd, armen en benen.

Het was op dat moment druk in het park. De politie heeft al enkele omstanders gesproken maar roept eventuele andere getuigen van het incident op zich te melden. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de politie via 0900-8844.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op zaterdag werd van 19.30 uur tot 03.00 uur een alcoholcontrole gehouden op de Heiligenbergerweg. In totaal werden 347 automobilisten gecontroleerd en hadden twee automobilisten te veel gedronken. De hoogste waarde die werd geblazen was 840 ug/l.

Hennep aangetroffen

AMERSFOORT- Op zaterdagavond werd hennep aangetroffen in een woning. Omstreeks 17.40 uur viel de politie een woning aan de Pelleasplaats binnen omdat via Meld Misdaad Anoniem een melding was binnengekomen dat hier hennep aanwezig was. In de woning troffen agenten inderdaad een hennepplantage aan (hoeveelheid planten nog niet bekend) en een grote hoeveelheid hennepresten. In totaal werden vier personen aangehouden van 25 tot 57 jaar uit Hilversum, Harderwijk en Amersfoort.

Bedreiging met mes

AMERSFOORT- Op zaterdagochtend werd een man aangehouden omdat hij bedreigingen had geuit met een mes. Omstreeks 09.30 uur liep een 42-jarige man uit Amersfoort met zijn hond over het Plantsoen Noord. Een 55-jarige man uit Alicante liep langs de hond en zei tegen zijn baas dat hij de hond bij zich moest houden omdat hij anders het dier zou doodsteken. Hierbij liet hij een mes zien en dreigde hiermee. Omstanders hadden dit ook gezien en waarschuwden de politie. De 55-jarige man kon in de omgeving worden aangehouden.

Mes op keel, oproep getuigen

AMERSFOORT- Op zaterdag 6 september kreeg een man een mes op zijn keel. Toen bleek dat de man geen goederen bij zich had verdwenen de twee mannen weer. Omstreeks 01.10 uur reed een 16-jarige jongen uit Amersfoort over de Laan der Hoven toen er plotseling twee personen voor zijn fiets sprongen. Hij kreeg gelijk een mes tegen zijn keel en moest zijn bezittingen afgeven. De jongen had echter helemaal niets bij zich en toen er een auto kwam aanrijden verdwenen de twee mannen weer.

Signalement: Mannen tussen 20 a 25 jaar , tussen 185-190 m lang, donkere huidskleur vermoedelijk Antilliaans.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te reageren via 0900-8844, Eemland zuid.

Met de fiets op de snelweg

AMERSFOORT- Op zondagochtend werd een fietser van de snelweg geplukt. Omstreeks 05.00 uur troffen agenten een 16-jarige jongen uit Zeist aan op zijn fiets op de Rijksweg A28. Hij fietste op de vluchtstrook en kreeg een stopteken. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau.