Persberichten heuvelrug, 10.00 uur

Utrecht, 07-09-2008

Fietsendief aangehouden

DOORN- Op zondagochtend werd een fietsendief aangehouden. Omstreeks 03.20 uur kreeg de politie de melding dat een fiets werd gestolen vanaf de Oude Arnhemse Bovenweg. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen net een 22-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats hard wegrijden op de gestolen fiets. Hij zag kennelijk het mechanische hek van het terrein over het hoofd en boste hier tegenaan. De man werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Bestolen van I pod

VEENENDAAL- Op zondagochtend werd een jongen bestolen van zijn I pod. Omstreeks 00.55 uur liep een 25-jarige man uit Veenendaal over de Kerkewijk en toen plotseling werd tegengehouden door drie onbekende jongens. Ze vroegen of ze even naar zijn I pod mochten luisteren. Toen de man de I pod pakten werd deze direct uit zijn handen getrokken en het drietal rende vervolgens hard weg. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844, Heuvelrug.

Tegen portier

RHENEN- Op zaterdagochtend raakte een fietser gewond nadat hij tegen en autoportier was aangereden. Omstreeks 09.10 uur parkeerde een 72-jarige automobilist uit Rhenen zijn auto aan de Herenstraat. Hij opende zijn portier en hier reed net op dat moment een 69-jarige vrouw uit Rhenen op haar snorfiets. Zij reed tegen het portier en kwam ten val. Met rugletsel werd zijn vervoerd naar het ziekenhuis.

Rijden onder invloed

RHENEN- Op zaterdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij had gedronken. Omstreeks 01.30 uur werd de 52-jarige man uit Rhenen gecontroleerd op de Bremlaan. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 685 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Verkeersongeval letsel
WIJK BIJ DUURSTEDE- Op vrijdagavond raakte een vrouw gewond bij een aanrijding. Omstreeks 18.05 uur reed een 23-jarige vrouw uit Wijk bij Duurstede over de Geerweg. In een bocht raakte zij van de weg en botste tegen een boom. Ze kwam vast te zitten in haar auto en werd door de brandweer uit haar benarde positie gehaald