Politie Drenthe

Hoogeveen, 07-09-2008

Controle in Roden

RODEN Zaterdag heeft de politie een controle in Roden gehouden om de algemene verkeersveiligheid te bevorderen. Onder andere werd er gecontroleerd op de Ekkelkamp en de Dwazziewegen. Verschillende overtreders werden bekeurd. Twaalf bestuurders hadden geen rijbewijs bij zich, Zeven automobilisten droegen geen gordel, daarnaast werden 16 bestuurder bekeurd voor verschillende zaken zoals losliggende lading, ondeugdelijke hulpkoppeling of remlichten aanhangwagen niet zichtbaar. (08-168614)

Tegen een lantaarnpaal

PEIZE Een 37-jarige Peizenaar dacht zaterdagavond een wegafzetting te kunnen omzeilen door via de berm te rijden en zag daarbij een lantaarnpaal over het hoofd. De man reed over de Hogeweg en wilde afslaan richting Achteromweg. Deze was doormiddel van hekken afgesloten. Bij botsingen worden bestuurders altijd gevraagd om een blaasproef te doen. In dit geval bleek de bestuurder met drank op achter het stuur te zitten (325µg/l 0,7 promille).

(08-168664)

Fietser van de A32 gehaald

MEPPEL- De politie heeft zondagmorgen een 19-jarige jongen Nijverdal de op de fiets over de A32 reed bekeurd. De man verklaarde dat hij zijn vrienden uit Meppel was kwijtgeraakt en daarom over de snelweg was gaan fietsen. (08-168753)

Gestolen auto aangetroffen

ERICA/ GRONINGEN De auto die in de nacht van vrijdag op zaterdag gestolen werd bij een woning aan de Ericasestraat is weer terecht. De verdachte, een 31-jarige Groninger, was er mee naar zijn woonplaats gereden. Op straat sprak hij zaterdag en passant aan in verband met auto pech. Deze passant was werkzaam bij de politie en zag dat het om een gestolen auto ging. (08-168526)

Politie pakt drankrijders

NORG De politie heeft zaterdagmiddag een 22-jarige Pool aangehouden die zonder rijbewijs op achter het stuur zat. De man werd gezien door een getuige toen hij over de Postmaatseweg reed. De Pool reed met de auto de greppel in. Uit de eerste analyse bleek dat de man met drank op achter het stuur zat. (08-168609)

COEVORDEN Een 23-jarige Hoogeveense automobilist liep zondagmorgen tegen de lamp toen hij op de Printer gecontroleerd werd op rijden onder invloed. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Het resultaat van de blaasproef 540µg/l 1,2 promille (08-168713)

DALEN In dezelfde nacht schreef de politie een bekeuring uit voor een 29-jarige inwoner van Dalen. De man reed over de Kruisstraat en had te veel drank op 285µg/l (0,6 promille). (08-168750)

Duur winkelen

ASSEN Een 51-jarige Assense heeft zaterdagmiddag een bekeuring van 150,- gekregen nadat zij bij een winkel aan de Noordersingel goederen had ontvreemd. De vrouw had voor ongeveer 3,50 aan goederen gestolen. Omdat zij eerder in aanraking was geweest met de politie voor winkeldiefstal kreeg zij direct een bekeuring.(08-168587)

ASSEN Later op de dag werd ook een 43-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man had bier gestolen bij een winkel aan de Triade. De man heeft een verbod gekregen om het winkelcentrum opnieuw te betreden. (08-168634)

Onderzoek na brand

HOOGEVEEN De politie is een onderzoek gestart nadat een auto is utgebrand afgelopen nacht. De auto stond geparkeerd achter het winkelcentrum in de Weide, op een parkeerplaats aan de Zaaier. Rond 02.00 uur werd de brand ontdekt. Twee autos die naast het brandende voertuig stonden zijn ook beschadigd. Eerder in de nacht was er ook een brand in het Steenbergerpark waar een brug in brand was gestoken. Hebt u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak dan kunt u bellen met 0900-8844, via 0800-7000 kunt u anoniem uw tips en informatie kwijt. (08-168699/717)

Man valt van dak

RUINEN Zaterdag net na de middag is een 57-jarige inwoner van Ruinen van een ladder gevallen en op de grond terecht gekomen. De woning van een 52-jarige plaatsgenoot aan de Huttenweg wordt verbouwd. Men was bezig om werkzaamheden aan het dak te verrichten. Hierbij werd gebruik gemaakt van steigers en ladders. De constructie is gaan schuiven en zo is de man ten val gekomen. Het traumateam heeft assistentie verleend. De man is met een hoofdwond en klachten aan de rug naar het ziekenhuis in Hoogeveen overgebracht. (08-168580)

Ongeval, drank op achter het stuur

ASSEN Zaterdagavond reed een 49-jarige automobiliste uit Assen over de Mr. P.J. Troelstralaan in de richting van de kruising met de Vaart ZZ en de Witterstraat. Daar verleende zij geen voorrang aan een 45-jarige automobiliste uit Soeterberg. Een aanrijding was het gevolg. Botsen = blazen, uit de test bleek dat de Assense met drank op achter het stuur zat (305µg/l 0,7 promille). (08-168662)

Over het hoofd gezien

MEPPEL Zaterdagmiddag is een 52-jarige motorrijder uit Uffelte met een breuk in zijn hand naar het ziekenhuis in Meppel overgebracht. De man werd op de Oosterbroekenweg over het hoofd gezien door een 43-jarige automobilist uit Ruinen. (08-168607)

Motorrijder komt ten val

WILHELMINAOORD Zaterdag tegen half vier is een 37-jarige motorrijder uit Leeuwarden per traumaheli naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht. De man reed samen met een kompaan vanaf de Dwarsweg Nijensleek het Dirk de Ruiterpad op. In de bocht naar rechts ging de man onderuit. (De toestand van motorrijder is niet bekend op het moment van publiceren van dit stuk.) (08-168621)

Auto op de kop op de rotonde

GIETEN Zaterdagavond tegen 22.00 uur is een 27-jarige automobilist uit Emmen met zijn auto over de kopgeslagen op de Rotonde bij Gieten. De jongen reed met lage snelheid en al slingerend over de N34. De auto achter hem voerde alarmlichten om achteropkomend verkeer te waarschuwen. Bij de plaats Gieten sloeg deze auto af en zagen de medeweggebruikers de auto van de Emmenaar hard wegrijden en uiteindelijk op de kop liggen. De bestuurder is per ambulance naar het ziekenhuis in Assen overgebracht. Daar is ook bloed afgenomen om later te kunnen vaststellen of de man onderinvloed was van drank. (08168655)