Politie Brabant-Noord

Horeca

Regio, 07-09-2008

De politie heeft weer diverse malen op moeten treden tijdens de horeca-avonden in de regio. Agenten schreven diverse bekeuringen voor openbaar dronkenschap, belediging, baldadigheid, en wildplassen.

Sint Michielsgestel - Een 18-jarige inwoner van Gemonde is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op de Ruwenbergstraat in Sint Michielsgestel. De politie kreeg een melding dat er gevochten werd bij een horecagelegenheid in de Ruwenbergstraat. In die straat trof de politie de verdachte aan, die volledig was doorgedraaid. Hij zou mogelijk iemand mishandeld hebben, die deed echter geen aangifte. De politie wilde de man aanhouden, maar hij verzette zich daarbij hevig. Enkele agenten liepen bij de aanhouding kneuzingen op. De man is voor verder onderzoek ingesloten. Bij de aanhouding vond een 24-jarige man uit Sint Michielsgestel het nodig de agenten te beledigen. Daarop werd ook hij aangehouden.

's-Hertogenbosch - Een 21-jarige Bosschenaar werd hij aangehouden omdat hij een horecagelegenheid in wilde en hij dit niet mocht. De man had eerder al een toegangsverbod gekregen. Toen hij door portiers geweigerd werd, deed de man lastig.

Een 17-jarige inwoner van Rosmalen werd in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Torentraat in "s-Hertogenbosch geslagen. De politie hield drie inwoners van Boxtel, 21, 20 en 17 jaar oud aan voor deze mishandeling.

Een 31-jarige Bosschanaar werd in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de Karrenstraat in 's-Hertogenbosch. Hij was het niet eens met het feit dat een vriend van hem uit een horecagelegenheid werd gezet. Hij bedreigde de portiers. De gewaarschuwde politie hield de man aan. De volgende dag kon hij met een proces-verbaal naar huis.

Op de Parade in 's-Hertogenbosch hadden de agenten in de nacht van zaterdag op zondag de handen vol aan een groep jongeren die betrokken waren geweest bij een vechtpartij in een horecagelegenheid in die straat. Twee 19 jarige Bosschenaren en een 18-jarige plaatsgenoot werden aangehouden. Zij voldeden niet aan het beval van de politie om zich te verwijderen en weg te gaan. Een 19-jarige Bossche werd aangehouden omdat ze één van de portiers had geslagen die de jongeren naar buiten hadden gezet. Vele omstanders bemoeiden zich met e aanhoudingen. Zij moesten door een politiehond op afstand gehouden worden. Een 20-jarige Rosmalense is later op het politiebureau aangehouden voor belediging. Zij kwam verhaal halen over de aanhoudingen op de Parade en beledigde daarbij de agenten.

Oss - Bij een vechtpartij op de Kerkstraat in Oss heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag vier verdachten, 24 en 26 jaar oud uit Heesch en twee 24-jarige Ossenaren, aangehouden. Ze worden er van verdacht een 30-jarige Bosschenaar mishandeld te hebben. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.