Politie Gelderland-Zuid

Drie aanhoudingen bij horecagelegenheid

Groesbeek, 07-09-2008 o Zaterdagnacht hebben portiers van een horecagelegenheid en politieagenten regelmatig ingegrepen in Groesbeek. Enkele keren was het buiten, onder bezoekende jongeren onrustig en resulteerde dit in een handgemeen of mishandeling. Drie personen zijn aangehouden.

Een 19-jarige vrouw uit Groesbeek is zaterdagnacht rond 02.30 uur aangehouden voor mishandeling van een ander meisje. Dit gebeurde buiten de horecagelegenheid aan de Herwendaalseweg in Groesbeek.

Een 23-jarige man uit Grave is een uur later op dezelfde locatie aangehouden voor baldadigheid. Hij sloeg op een politieauto en gedroeg zich hinderlijk. Daarbij weigerde hij ook weg te gaan. De man verklaarde zondag tijdens het verhoor, onder invloed van drugs te zijn geweest.

Een 19-jarige man uit Overasselt is deze nacht aangehouden op dezelfde locatie voor mishandeling van een vrouw. Een politieagent die in verband met de onrustige situatie daar ter plaatse was, zag het gebeuren en hield de man aan. Meerdere omstanders wilde zich met de mishandeling bemoeien en moesten op afstand gehouden worden door andere politieagenten. De verdachte wordt verhoord. (01)