Politie Brabant-Noord

Succesvolle verkeerscontrole

Vught, 07-09-2008

Zaterdag heeft de politie in samenwerking met de belastingdienst een grootscheepse verkeerscontrole gehouden op de N65 ter hoogte van Vught. Tussen 13.00 en 21.00 uur controleerden zo'n 10 agenten en 12 medewerkers van de belastingdienst al het verkeer dat over de N65 kwam.

Politiewerk

Er werden 190 blaastesten afgenomen, waarbij geen enkele bestuurder te veel gedronken had. Verder bekeurden de politie voor het niet bij zich hebben van het rijbewijs (13x), verlopen APK (2x), niet handsfree bellen (2x), niet dragen van de gordel (4x), donkere folie op de ramen van de auto (5x), gladde banden (2x), ontbreken hulpkoppeling aanhangwagen (2x), onleesbare kentekenplaat (3x), te lange lading (2x). Verder werd een bekeuring uitgeschreven voor verlopen rijbewijs, te zware belading, lekke uitlaat en scherpe delen aan de uitlaat. Vier bestuurders reden onverzekerd rond. Zij kregen allen een proces-verbaal en van twee werd de auto inbeslaggenomen.

Belastingdienst
De belastingdienst haalde ruim 200.000 euro op, waarbij 45.000 euro direct werd betaald. Tevens nam de belasting drie auto's in beslag, en werden naheffing uitgeschreven voor oneigenlijk gebruik handelaarskenteken en onterecht opvoeren van bedrijfsauto.