Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 en 7 september

Onder invloed met auto in sloot

Aadorp

Een 54-jarige automobilist reed op 5 september rond 21.30 uur met zijn auto een naast de Almeloseweg gelegen sloot in. Hij bleek onder invloed van alcohol.

De ter plaatse gekomen politieagenten constateerden het alcoholgebruik bij de bestuurder. Ademanalyse wees 255 ugl uit (0.59 promille) In verband met het rijgedrag en het alcoholgebruik van deze bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. De beschadigde auto werd afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op. (08-112744)

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Oldenzaal

Een 28-jarige automobilist uit Oldenzaal raakte op 5 september rond 23.50 uur zijn rijbewijs kwijt, nadat alcoholgebruik was vastgesteld.

De automobilist werd gecontroleerd op de Hengelosestraat. Ademanalyse wees 620 ugl uit (1.43 promille) Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (08-112775)

Twee mannen aangehouden na diefstal met geweld

Almelo

Twee Almelose mannen, 19 en 20 jaar, werden op 6 september aangehouden nadat ze met geweld een 14-jarige fietser uit Wierden van zijn fiets beroofden.

Op 6 september, rond 0.10 uur, deed een 46-jarige bewoner van een woning aan de Wierdensestraat melding dat twee mannen de buitenlampen van haar woning hadden vernield. Enkele minuten later kreeg de politie melding van een 14-jarige jongen uit Wierden die met geweld van zijn fiets was beroofd door twee mannen. Het signalement dat de 14-jarige van zijn belagers kon geven, kwam overeen met het signalement dat de 46-jarige bewoner eerder had gegeven. De gewaarschuwde politie trof even later op de Wierdensestraat twee mannen uit Almelo, van 19 en 20 jaar, aan. Zij voldeden aan het signalement en hadden bovendien de fiets van de 14-jarige nog bij zich. Beide mannen zijn aangehouden en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De 14-jarige moest zich onder doktersbehandeling stellen. Hij was door de verdachten tegen het hoofd geslagen waardoor hij van zijn fiets viel en werd liggend op de grond ook nog een aantal keren geslagen. (08-112791)

Parkeercontroleur betrapt dronken automobilist

Enschede

Een 32-jarige Enschedeër reed ondanks waarschuwing van een parkeercontroleur, toch onder invloed van alcohol in zijn auto en werd aangehouden, waarbij hij verzet pleegde.

Op 6 september, rond 11.20 uur, zag een parkeercontroleur dat op de Nijverheidsstraat een man in vreemde positie achter het stuur van een geparkeerde auto hangen. De parkeercontroleur stelde vast dat deze man onder invloed van alcohol verkeerde en heeft hem aangegeven niet te gaan rijden. De man, een 32-jarige Enschedeër startte de auto en reed toch weg. Hij wilde de Korte Haaksbergerstraat in rijden, maar moest daar stoppen voor een zogenoemde bollard. Daardoor kon de parkeercontroleur het portier van de auto openen en de sleutels uit het contactslot trekken. De 32-jarige viel hierop de parkeercontroleur aan. Deze worsteling vond plaats tegenover het politiebureau en werd gezien door daar aanwezige politiemensen die de parkeercontroleur te hulp schoten. De 32-jarige werd aangehouden voor rijden onder invloed en het plegen van verzet. Ook vond hij het nodig de aanwezige politieagenten te beledigen ten overstaan van het winkelend publiek. De man weigerde alle medewerking aan een alcoholonderzoek. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt de nodige processen-verbaal op. (08-112945)

Kassamedewerkster in winkel aangerand

Enschede

Een 19-jarige medewerkster van een winkel aan het Schuttersveld werd op 6 september rond 14.30 uur door een 40-jarige man uit Enschede bij haar borsten gepakt. De man werd aangehouden.

De vrouw bevond zich in de winkel achter de kassa. De 40-jarige man had betaald en de medewerkster wendde zich tot de volgende klant toen de man plotseling haar bij de borsten greep. Hierna verliet de man de winkel, de vrouw hevig geschrokken achterlatend. De man werd gevolgd door een andere medewerker van de winkel en werd door de gewaarschuwde politie op aanwijzing van de medewerker aangehouden in het Volkspark. Hij werd voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-113033)

Verwarde vrouw sticht brand in woning

Enschede

Een 33-jarige verwarde vrouw stichtte op 7 september rond 0.20 uur brand in haar woning aan het Ankrot. De brandweer bluste de beginnende brand.

In de woonkamer werd een aantal kleine brandhaarden aangetroffen. De woning stond vol rook. De vrouw werd aangehouden voor opzettelijke brandstichting. Zij maakte een zeer verwarde indruk en werd voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-113211)

Zonder rijbewijs onder invloed achter het stuur

Hengelo

Een 47-jarige man uit Enschede werd op 7 september rond 02.15 uur betrapt op het rijden onder invloed van alcohol op de Boekeloseweg. Ademanalyse wees 515 ugl uit (1.18 promille) Deze hoeveelheid is genoeg om het rijbewijs in te vorderen. Bij controle bleek dat de man nooit in het bezit was geweest van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op voor rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs. (08-113241)

Vandaal wordt aangehouden na vechtpartij

Enschede

Een 38-jarige man uit Enschede werd op 7 september rond 03.00 uur aangehouden nadat hij een deuk had getrapt in de aan de Marktstraat geparkeerde auto van een 30-jarige inwoner van Enschede.

Nadat de 30-jarige de 38-jarige man aansprak op deze vernieling kwam het tot een vechtpartij tussen beide mannen. De gewaarschuwde politie heeft de vechtenden gescheiden en de 38-jarige man aangehouden voor vernieling. Tijdens het overbrengen van de verdachte naar het politiebureau werd deze vervelend. Hij bedreigde de agenten en weigerde zich in te laten sluiten. Het kwam op het politiebureau tot verzet. Uiteindelijk is de man voor nader onderzoek ingesloten. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Waarom hij de deuk in de auto heeft geschopt is niet bekend. (08-113256)

Eenzijdige aanrijding met letsel

Almelo

Een 22-jarige man uit Almelo raakte op 7 september rond 03.20 uur gewond toen hij met zijn auto tegen een betonnen muur aan de Sluiskade Zuidzijde botste.

De ter plaatse gekomen agenten zagen dat de man bewusteloos in zijn auto lag. Zijn adem rook naar het gebruik van alcohol en er lagen lege bierflessen in zijn auto. Door de brandweer werd het dak van de auto geknipt waarna hij met onbekend letsel naar het ziekenhuis werd vervoerd. Daar werd later een bloedproef afgenomen die zal moeten uitwijzen of en hoeveel de man heeft gedronken. Zijn zwaar beschadigde auto werd afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op. (08-113272)

Vier geweldplegers aangehouden

Hengelo

Vier mannen uit Albergen, Almelo en Tubbergen, een van 24, een van 32 en twee van 23 jaar oud werden op 7 september rond 05.00 uur aangehouden nadat ze een portier van een horecagelegenheid aan het Burgemeester Janssenplein hadden aangevallen.

De 37-jarige portier had de mannen aangesproken op het feit dat ze vervelend waren en dreigden een zogenoemde biertoren te vernielen. Direct hierop viel één van de mannen de portier aan. Deze wist de man echter in een houdgreep te nemen. De overige drie mannen wilden hun makker ontzetten maar werden door collega-portiers en de gewaarschuwde politie aangehouden. Een 24-jarige man uit Harbrinkhoek werd aangehouden omdat hij zich met de aanhouding van de vier mannen bemoeide. Door de aanwezige agenten werd de wapenstok getrokken om overig publiek op afstand te houden. De aangehouden verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op. (08-113293)

Beginnend bestuurder botst tegen boom, oorzaak drank.

Goor

Op 7september rond 03.50 uur, troffen surveillerende agenten op de Grotestraat een 19-jarige man uit Goor aan die met zijn auto tegen een boom was gebotst, waardoor de auto beschadigd was. De man bleek alcohol gedronken te hebben. Ademanalyse wees 425 ugl uit. (0.98 promille) De man is een zogenoemde beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (08-113273)

Beginnend bestuurder onder invloed rijdt door na aanrijding

Losser

Een 21-jarige man uit Overdinkel botste op 5 september rond 19.50 uur op de kruising Aalsgaardenstraat, Enschedesestraat tegen de auto van een 45-jarige vrouw uit Losser en reed daarna door.

De aanrijding ontstond doordat de 21-jarige, rijdende op de Aalsgaardenstraat geen voorrang verleende aan de vrouw die over de Enschedesestraat reed. Na de aanrijding reed de 21-jarige man door zonder zijn identiteit behoorlijk bekend te maken. Getuigen hadden echter zijn kenteken genoteerd. Hierdoor kon de politie later de 21-jarige man aanhouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Ademanalyse wees 420 ugl uit (0.97 promille). De man is een zogenoemde beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (08-112728)