Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

Fietser van telefoon beroofd

Publicatiedatum: 7-9-2008 14:33:03

ARNHEM - In de nacht van zaterdag op zondag 7 september rond half 1 werd een 16-jarige jongen uit Hoogkeppel op de Vlamoven bedreigd door een man met een mes. De man kwam uit de struiken toen hij daar langs fietse en eiste geld van hem. De dader was een licht getinte man van circa 19 jaar, die met een buitenlands accent sprak. Hij droeg een donker vest met capuchon en vermoedelijk een petje. De jongen heeft zijn mobiele telefoon aan de overvaller afgegeven. Eventuele getuigen worden verzocht de politie te bellen. (08-124913)

Autoinbreker op heterdaad betrapt

Publicatiedatum: 7-9-2008 14:31:18

ARNHEM - Bij een hotel op de Amsterdamseweg werden zaterdagavond 6 september rond half 7
twee personen betrapt op een autoinbraak door een getuige, een 40-jarige man uit Mijdrecht. Deze rende achter een van de autoinbrekers aan, waarna er een worsteling ontstond. Daarbij pakte de man uit Mijdrecht een navigatieapparaat van de autinbreker af. De autoinbreker wist daarna weg te rennen. De tweede autoinbreker ontsnapte eveneens en reed in een auto weg. De man uit Mijdrecht gaf het navigatieapparaat af bij de receptie van het hotel en reed weg richting Arnhem. Onderweg zag hij dezelfde autoinbreker weer lopen op het fietspad langs de Amsterdamseweg. Hij wachtte de man een eind verderop op en belde de politie. De autoinbreker rende weg het bos is, waarna de agenten onder meer met een hondengeleider de omgeving afzochten. Kort daarop werd de man in de bosjes gevonden .Toen de politie dreigde om de hond los te laten, gaf de man zich over. Het betreft een 28-jarige Arnhemmer. Hij bekende in de auto ingebroken te hebben. De tweede verdachte is nog voortvluchtig. (08-124765)

Aanrijding met letsel op IJsseloordweg

Publicatiedatum: 7-9-2008 14:29:02

ARNHEM - Op zaterdagmiddag 6 september rond half 4 deed zich een aanrijding voor bij het verkeerslicht op de IJsseloordweg kruising Lange Water, tussen een vrachtwagen en een personenauto. Twee personen in de personenauto zaten bekneld en moesten er door de brandweer uitgehaald worden. Het betrof een man van 30 jaar en een vrouw van 31 jaar uit De Stelbergen. Zij zijn naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. De vrouw had gebroken nekwervels, de verwondingen van de man vielen mee. De toedracht van de aanrijding wordt nog onderzocht.

West-Veluwe Vallei

Aanhoudingen in verband met graffiti

Publicatiedatum: 7-9-2008 14:27:47

TERSCHUUR - Op zaterdagmiddag 6 september rond 12 uur hield de politie twee jongens aan op de Brunesengweg. Het tweetal, 15 en 18 jaar uit Hoevelaken kreeg een proces-verbaal wegens het graffiti spuiten bij het treinviaduct. (08-124642)

WAGENINGEN - Op de Groen van Prinstererstraat kreeg een 12-jarige jongen uit Wageningen een proces-verbaal wegens graffiti. Hij had met een spuitbus in de centrale berging van een flat teksten gespoten (08-124703)

Insluiper aangehouden in woning

Publicatiedatum: 7-9-2008 14:26:17

HARSKAMP - In de nacht van zaterdag op zondag 7 september rond 3 uur kreeg de politie een melding van een insluiping in een woning, waarbij de insluiper was overlopen door de 17-jarige zoon des huizes, die een feestje vierde in de woning met enkele vrienden. De insluiper was via een niet afgesloten deur naar binnen gegaan en liep op sokken door de woning. Er was nog niets ontvreemd.
De 17-jarige jongen hield de inbreker vast, samen met twee vrienden, in afwachting van de komst van de politie. Het bleek te gaan om een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De verdachte is afkomstig uit Polen. (08-1224956)

Alcoholverkeerscontrole Oosterbeek

Publicatiedatum: 7-9-2008 14:25:01

OOSTERBEEK - Het Verkeers Handhavingsteam van de politie Gelderland-Midden hield verkeerscontroles zaterdagavond 6 september in Oosterbeek op de Wolfhezerweg, de Benedendorpseweg en de Utrechtseweg. 75 bestuurders werden op snelheid gecontroleerd. Drie van hen kregen een proces-verbaal wegens te hard rijden. Ook werd gecontroleerd op alcoholgebruik. 170 Bestuurders moesten een blaastest ondergaan, Drie van hen waren in overtreding en kregen een proces-verbaal. (08-124951)

Gewonde na aanrijding tussen fietsers

Publicatiedatum: 7-9-2008 14:23:40

DOORWERTH - Zaterdagochtend 6 september rond 11.00 uur reden twee fiesers tegen elkaar aan op de Italiaanseweg. Een 45-jarige man uit Leiderdorp botste op de stijl aflopende weg met een sneldheid van ca 30 km p/u frontaal tegen een fietser, een 67-jarige man uit Neede. De man uit Leiderdop week naar uit. De man uit Neede, die naar beneden reed, stuurde dezelfde kant op waarna ze met elkaar in botsing raakten. De 67-arige man werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem.

Fietser dreigt automobilist met honkbalknuppel

Publicatiedatum: 7-9-2008 14:21:46

WAGENINGEN - Een 32-jarige man uit Wageningen deed aangifte van mishandeling en bedreiging door een fietser, een onbekende man die tegen zijn auto aanreed, op vrijdagavond 5 september rond 8 uur op de Tarthorst. Toen de 32-jarige automobilist hier iets van zei tegen de fietser stapte deze af en dreigde hem met een honkbalknuppel die hij in een sporttas bij zich had. Ook kneep hij hem de keel dicht en sloeg en trapte hem. Daarna fietste de man weg. De 32-jarige man moest zich onder doktersbehandeling stellen. (08-124717)