Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

Man met geweld van zijn auto beroofd


Publicatiedatum: 7-9-2008 14:38:12

ARNHEM - Een 26-jarige man uit Arnhem deed aangifte van beroving van zijn auto, horloge en geld, in de nacht van zaterdag op zondag 7 september, rond 5 uur. Toen hij in zijn op de Vossenstraat geparkeerde auto wilde stappen, kreeg hij van een onbekende belager een klap in zijn rug en op zijn oog. Het ging zo snel dat hij de dader of daders niet heeft kunnen zien. De 26-jarige man verklaarde dat hij daarna vermoedelijk even het bewustzijn had verloren. Toen hij weer bijkwam waren zijn auto, geld en horloge verdwenen. De man liep letsel aan zijn oog op. De politie verzoekt getuigen om te bellen met het bureau Beekstraat. (08-125017)

Taxichauffeur krijgt bekertje milkshake tegen zijn hoofd
Publicatiedatum: 7-9-2008 14:35:16

ARNHEM - In de nacht van zaterdag op zondag 7 september rond half 5 zagen politiemensen dat een man op het Nieuwe Plein een slaande beweging maakte naar een taxichauffeur. De man, 21 jaar uit Arnhem, werd inmiddels al aangehouden door een portier van een horecagelegenheid, en overgedragen aan de agenten. Het gaat om een 21-jarige Arnhemmer. De taxichaffeur, 31 jaar uit Duiven, deed aangifte van mishandeling en vernieling. De jongen zou hem in zijn gezicht geslagen hebben en gooide een bekertje milkshake door het portierraam. De jongen verklaarde later dat hij bij groen licht overstak en dat de taxi erg hard aan kwam rijden en nog net kon remmen om te voorkomen dat hij aangereden werd. Als reactie gooide hij het bekertje tegen het hoofd van de taxichauffeur. (08-124997)

Rivierenland

Mishandeling en bedreiging met mes

Publicatiedatum: 7-9-2008 14:44:59

BEMMEL - Op vrijdagavond 5 september werd de politie op de Leemkuilselaan aangesproken door een 14-jarige jongen uit Bemmel, die deel uitmaakte van een groepje jongeren. Hij verklaarde bedreigd en mishandeld te zijn door twee jongens uit een andere groep. Het tweetal werd daarop door de agenten aangehouden. Het betreft een 16-jarige en een 17-jarige jongen, beiden uit Arnhem. Zij worden ervan verdacht zonder aanleiding het slachtoffer in zijn gezicht te hebben geschopt en met een dolkmes bedreigd te hebben. Het dolkmes en nog een vlindermes werden door de politie bij de verdachten in beslag genomen. (08-124423)

Aanhouding na mishandeling

Publicatiedatum: 7-9-2008 14:43:13

ZEVENAAR - In de nacht van zaterdag op zondag 7 september om 2 uur werd er een mishandeling gepleegd op de Weverstraat. Een 21-jarige man uit Didam deed aangifte van mishandeling, daarop hield de politie een 27-jarige man uit Doetinchem aan. Er was een handgemeen geweest in een cafe, waarbij ook een personeelslid van het cafe een klap kreeg. De 21-jarige man werd door de verdachte om onbekende reden door de verdachte bij zijn keel gegrepen en van zijn barkruk getrokken. Bij het overbrengen van de verdachte naar het politiebureau bedreigde hij ook de politiemensen. (08-124945)

Meisje op scooter aangereden

Publicatiedatum: 7-9-2008 14:41:45

ANGERLO - Op de Prinses Margrietlaan werd op vridagavond 5 september om half 12 een meisje, 16-jaar uit Rheden, aangereden door een achteruit rijdende auto. Zij werd naar het Rijnstate ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van een personenauto, 22 jaar uit Doesburg, reed in zijn auto achteruit tegen de scooter aan, waar het meisje achterop zat. De man die de scooter bestuurde, werd daarbij aan zijn been geraakt. Het meisje liep een hersenschudding op. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.
(08-124450)

Zakkenrollers actief in Zevenaar

Publicatiedatum: 7-9-2008 14:40:12

ZEVENAAR - op zaterdag 6 september werden drie personen het slachtoffer van zakkenrollers. Op de Mulderhof werd rond 16.00 uur bij een 40-jarige vrouw uit Zevenaar een portemonnee en geld uit de tas gehaald. Rond half 4 werd een 68-jarige man uit Zevenaar het slachtoffer van een wisseltruc gepleegd door een zigeunerachtigr vrouw die vroeg of hij geld kon wisselen. Daarna miste de man enkele bankbilljetten uit zijn portemonnee. Vermoedelijk dezelfde dader wist van een 77-jarige vrouw uit Zevenaar rond 3 uur op slinkse wijze een portemonnee te ontfutselen uit haar tas, door in een winkel te vragen wat de prijs was van een kledingstuk. (08-124726)