Politie Noord- en Oost Gelderland

Heerde - Rijzadels gestolen

Uit een manege aan de Wezeweg in Heerde werd in de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 september een aantal rijzadels ontvreemd. Men kwam binnen door een aantal deuren open te breken. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.

't Harde - Eenzijdig ongeval op A28

Op zaterdag 6 september rond 10.00 uur raakten drie personen gewond bij een ongeval op de A28 tussen 't Harde en Nunspeet. De 28-jarige bestuurster uit Wezep werd even afgeleid en kwam in de berm terecht, waarna de auto over de kop sloeg. Naast haar zat een 52-jarige vrouw uit Wezep en achterin het dochtertje van de bestuurster. Alledrie inzittenden werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling konden zij dezelfde dag weer naar huis.

Nunspeet - Openlijke geweldpleging

De politie heeft op vrijdag 5 september rond 20.20 uur twee Nunspeters van 29 en 30 jaar aangehouden wegens openlijke geweldpleging.

Zij worden ervan verdacht een groepje jongens te hebben lastig gevallen in het Oranjepark in Nunspeet. Van één van de jongens (15 jaar uit Nunspeet) gooiden zij de fiets in de vijver en een ander (een even oude plaatsgenoot) kreeg klappen in zijn gezicht. De verdachten werden ingesloten.

Putten - Drie aanhoudingen

De politie heeft op zaterdag 6 september rond 01.15 uur drie personen aangehouden op de Halvinkhuizerweg. De drie kwamen terug van een disco en maakten deel uit van een luidruchtig groepje dat de weg blokkeerde.

Een 17-jarige jongen uit Ermelo wilde dit groepje passeren en kreeg een klap van één van de verdachten, een 17-jarige Puttenaar. Een aanwezige politieagent zag dit en hield de Puttenaar aan. Twee vrienden van de Puttenaar (17 en 18 jarige plaatsgenoten) wilden deze aanhouding verhinderen. Zij werden door de politie gevorderd weg te gaan, maar dit weigerden zij. Vervolgens werden ook zij aangehouden.

Hulshorst - Bromfietser gewond

Een 45-jarige bromfietser uit Hulshorst is op vrijdag 5 september rond 19.10 uur gewond geraakt bij een val.

Hij reed op het fietspad langs de Harderwijkerweg toen hij door onbekende oorzaak ten val kwam. De man werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

't Harde - Botsing tussen fietsers

Twee fietsers raakten op zaterdag 6 september rond 16.35 uur gewond bij een botsing op het fietspad van de Stadsweg.

Beide fietsers kwamen uit tegenovergestelde richting aanfietsen. In een onoverzichtelijke bocht zagen zij elkaar te laat en een botsing volgde. Beide mannen, een 32-jarige man uit 't Harde en een 37-jarige man uit Elburg, werden gewond overgebracht naar het ziekenhuis.


---- --