Nederlandse Tafeltennisbond


BEIJING 2008: Kelly en Nico winnen

Op de eerste dag van het tafeltennistoernooi van de Paralympische Spelen in Beijing hebben Kelly van Zon en Nico Blok hun eerste wedstrijden met 3-2 gewonnen. Tonnie Heijnen verloor met 3-0 en Gerben Last komt morgen pas in actie.

Als eerste kwam Nico Blok in actie. Hij moest al vroeg aantreden tegen de Deen Michal Jensen. Na een goed begin (11-8 in de eerste game) leek het in de tweede en derde game helemaal fout te gaan voor Nico. Hij verloor beide games (9-11 en 6-11). De vierde game kwam Nico weer prima terug al moest er een lange verlenging aan te pas komen om de stand weer gelijk te trekken (16-14). In de vijfde game was het verzet van Michal Jensen gebrokken. Vrij eenvoudig wist Nico die beslissende game met 11-5 naar zich toe te halen.

Een paar uur later was het de beurt aan Kelly van Zon om haar eerste wedstrijd te spelen tegen de Australische Rebecca Julian. Blijkbaar had Kelly goed bij Nico gekeken, want de wedstrijd was qua resultaat bijna een kopie. Ook Kelly won de eerste game (11-7) en verloor daarna de tweede en derde games (10-12 en 9-11). Alleen had Kelly in de vierde game geen verlenging nodig: 11-8. Maar de laatste game was weer eenvoudig voor Kelly: 11-3.

In de Chinese avond was het de beurt aan Tonnie Heijnen. Hij speelde zijn eerste wedstrijd tegen de Amerikaan Tahl Leibovitz. Voor Tonnie was er weinig eer te behalen. Alleen in de derde game kon hij het Leibovitz nog lastig maken, maar de eindstand van 0-3 was duidelijk (6-11, 3-11, 11-13).

Gerben Last komt morgen pas voor zijn eerste wedstrijd in actie. Dan gaan ook de andere spelers door met hun poulewedstrijden.

NTTB/PA