Politie Zuid-Holland-Zuid

07/09 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 07-09-2008 o Persberichten district II

SCOOTER RAAKT VOETGANGER
LEERDAM Een 54-jarige vrouw uit Leerdam is 6 september aan haar hoofd gewond geraakt na een aanrijding met een scooter op de Schaikseweg. De vrouw had een gat in haar hoofd en kon door het ambulancepersoneel ter plaatse worden behandeld. De vrouw liep in een groep aan de linkerzijde van de weg. Zij schrok bij het horen van de scooter en stapte naar rechts, de plek waar de scooter passeerde. De bestuurder van de scooter, een 16-jarige jongen uit Leerdam, mankeerde niets maar bleek wel teveel te hebben gedronken. Hij had een promillage van 0,5 waar bij een beginnend bestuurder het maximum ligt op 0,2.

DIEFSTAL UIT WONING
SCHOONREWOERD Een 85-jarige vrouw uit Schoonrewoerd is 6 september s avonds rond zeven uur het slachtoffer geworden van diefstal uit haar woning. Even daarvoor belden een man en een vrouw aan bij de woning van het slachtoffer aan de Wilgenlaan. De man ging naar binnen, de vrouw volgde enige tijd later. De man knoopte binnen een gesprek aan met de vrouw. Hij gaf zich uit als chauffeur van een zorginstelling en wilde haar ophalen voor een feestje bij de buren. Omdat het slachtoffer kortademig is, stelde de man voor om even buiten te gaan zitten. Kort daarna vertrokken beide verdachten vrij plotseling. Zij liepen rustig naar de auto, een grijze Mercedes en reden langzaam weg. De verdachten bleken enkele honderden euros in contanten en een bankpas te hebben meegenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek en waarschuwt ervoor om niet zomaar onbekenden binnen te laten. Bij twijfel kan men vragen om legitimatie.
De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord, neemt u dan contact op met de politie, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

FIETSER AANGEHOUDEN
OTTOLAND Een 22-jarige man uit Gorinchem is zondagnacht 7 september aangehouden door de politie. Hij reed op zijn fiets tegen een geparkeerde personenauto aan, maakte daarbij schade en wilde doorrijden toen hij merkte dat de politie het had gezien. De man bleek een promillage te hebben van ruim 2,2. Na verhoor is de man met een bekeuring op zak in vrijheid gesteld.

INSLUIPEN
SLIEDRECHT De politie heeft zondagnacht 7 september vijf mannen aangehouden in de leeftijd van 21 tot 23 jaar. Vier van hen zijn afkomstig uit Sliedrecht, één uit Wageningen. Zij waren een verzorgingshuis aan de Lijsterweg ingeslopen om alcoholische drank uit de kantine mee te nemen. Bij de uitgang werden zij opgewacht door de politie die de mannen eenvoudig kon aanhouden. De mannen zijn na verhoor met een dagvaarding op zak in vrijheid gesteld.