Politie Zuid-Holland-Zuid

07/09 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 07-09-2008 o Persberichten district II

VERNIELING
DORDRECHT De politie heeft op 6 september een 45-jarige man uit Dordrecht aangehouden op het Buddinghplein. De man had de achterruit van een geparkeerde auto ingeslagen. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol. De man is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau, waar hij in verzekering is gesteld. Na verhoor is hij op 7 september weer in vrijheid gesteld.

HELING
DORDRECHT Een 16-jarige jongen uit Dordrecht reed 6 september op een fiets, waarvan de politie vermoedde dat hij gestolen zou zijn. Bij controle op het Westerdiep bleek inderdaad dat de fiets als gestolen gesignaleerd staat en is de verdachte aangehouden. De fiets was eerder dit jaar gestolen op het Fudokplein in Dordrecht en gaat zo spoedig mogelijk terug naar de eigenaar. De verdachte is gehoord en is in afwachting van een vervolg in vrijheid gesteld.

HENNEPKWEKERIJ
DORDRECHT De politie heeft 6 september een hennepkwekerij ontmanteld aan de Frans Naereboutstraat. De huurder, die niet regelmatig in de flatwoning woont, ontdekte bij thuiskomst dat twee kamers waren ingericht als kwekerij. De ruim 300 plantjes zijn afgevoerd en vernietigd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

MISHANDELING
DORDRECHT Bij een vechtpartij zondagnacht 7 september aan de Wijnstraat, heeft een 49-jarige man uit Dordrecht een hersenschudding opgelopen. Het slachtoffer wilde samen met een 40-jarige vriend uit Dordrecht de Wijnstraat oversteken. Zij werden daarbij bijna aangereden door een auto. De inzittenden, een 20-jarige en een 21-jarige man, beiden afkomstig uit Zwijndrecht, stapten uit en hebben de twee voetgangers geschopt en geslagen. De 40-jarige vriend heeft daarbij geen letsel opgelopen. Vervolgens zijn ze ingestapt en weggereden. Omdat omstanders het kenteken hadden genoteerd kon de politie ze later aanhouden in Alblasserdam. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau, waar ze in verzekering zijn gesteld en worden gehoord.