Ingezonden persbericht


Persbericht Porsche Friese 11 Stedentocht Comité

Datum 29 augustus 2008

Friesland maakt zich op voor de (9)11 stedentocht

Na bijna een jaar van voorbereidingen is het dan eindelijk weer zover. Nog een paar nachtjes slapen dan kan op 7 september de tweede Elfstedentocht voor Porsche's van start gaan. Niet minder dan 126 auto's van het zo befaamde merk Porsche zullen van start gaan om de 253 km lange tourtocht door de Friese provincie te gaan afleggen. Onder al deze auto's zitten ook dit jaar weer een aantal zeer bijzondere exemplaren waar de organisatie de hand op heeft weten te leggen. Onder de deelnemende equipes zit ook een originele Porsche Master tractor uit 1961 waarmee, door deze tocht af te leggen, tevens twee goede doelen worden gesteund. De hele stoet zal alle Friese elfsteden aan doen en in iedere stad dient uiteraard gestempeld te worden. Tevens moeten deelnemers in Sneek, Stavoren, Harlingen en Dokkum tevens een eenvoudige opdracht vervullen om punten mee te verzamelen. Naast het rijden van deze prachtige tourrit staat het sociale aspect bij de organisatie en deelnemers hoog in het vaandel. Er is tijd genoeg voor iedereen om even een praatje te maken met deelnemers en zo meer over het enthousiasme voor hun auto te weten te komen.
Inmiddels heeft de organisatie bijna alle voorbereidingen afgerond, is de route uitgebreid verkend en in kaart gebracht, en worden met het zweet op het voorhoofd de laatste activiteiten gecoördineerd om voor zowel deelnemers als publiek weer een onvergetelijke dag te brengen. Natuurlijk worden bezoekers van harte uitgenodigd de deelnemers toe te juichen en hun verrichtingen te volgen. De route is deels een puzzeltocht en kan daarom nog niet worden vrijgegeven maar voor geïnteresseerden lichten we toch een klein tipje van de sluier op.

08:00-09:00 Ontvangst bij Andringastate te Marsum. Om 09:00 zullen de deelnemers vertrekken 09:30-10:40 Sneek. Hier zullen de deelnemers op de Veemarkt hun eerste stempel krijgen. 10:15-11:30 IJlst. Op het parkeerterrein aan de Dassenboarch is een eenvoudige stempelpost 10:45-12:00 Sloten. Stempelen op de parkeerplaats langs de Runwei en tevens een leuke opdracht. 11:35-12:30 Stavoren. Ook hier een opdracht en stempelen op het parkeerterrein aan de Stationsweg 12:00-13:15 Hindeloopen. Hier wordt gestempeld op het parkeerterrein aan De Mekuljes 12:00-13:30 Workum. Hier wordt op het parkeerterrein achter Sud gestempeld. 12:30-14:45 In Piaam zal de lunch genuttigd worden en kan even ontspannen worden bij Nynkepleats 14:00-15:00 Bolsward. Via de Snekerstraat door het centrum, bij de Cammingalaan word gestempeld 14:25-15:30 Harlingen. Op de parkeerplaats aan de Westerzeedijk bevind zich de stempelpost 14:55-16:05 Franeker. Midden op de Breede Plaats bevind zich het stempelpunt. 16:20-17:35 Dokkum. Op de parkeerplaats aan de Hantumerweg een opdracht en stempelen. 17:00-18:15 Aankomst op de Oldenhove in Leeuwarden.

Op de Oldenhove zullen alle equipes worden binnengehaald, hun kruisje ontvangen, en tot ongeveer 20.00 blijven staan. Voor geïnteresseerden dus alle gelegenheid om alle prachtige autos te bewonderen en een praatje te maken met de diverse deelnemers. Alle deelnemers zullen hier door restaurant Doozo op een aantal culinaire hoogtepunten worden getrakteerd.
Nu maar hopen dat Piet Paulusma iedereen een mooie zonnige dag bezorgd.

Om volledig op de hoogte te blijven van de Porsche Forum Friese 11 Stedentocht kunt u natuurlijk een bezoek brengen aan http://www.911stedentocht.nl