Ingezonden persbericht


penen via de browser.


- UITNODIGING -

KOM UITWAAIEN TIJDENS DE 1e HOLLANDSE VLIEGERDAG
Unox Knaks doet onderzoek naar de vrijetijdsbesteding van Nederlandse gezinnen

Rotterdam, 1 september 2008 Nederland is een windland bij uitstek. Vliegeren is dan ook al van oudsher een oer-Hollandse activiteit. Ook vandaag de dag is vliegeren nog steeds razend populair bij Hollandse kids. Daarom organiseert Unox Knaks speciaal voor hen op 7 september* aanstaande de allereerste Hollandse Vliegerdag op het strand van Scheveningen. U en uw kinderen zijn van harte welkom om dit spectaculaire evenement bij te wonen. Noteer zondag 7 september alvast in uw agenda en kom deze dag lekker uitwaaien!

Datum: zondag 7 september 2008
Tijd: 13.00 16.00 uur
Locatie: strand van Scheveningen, nabij de vuurtoren Mis het niet: om 14.30 uur laten alle vliegeraars tegelijk hun vlieger op

Programma
Gedurende de dag kunnen kinderen samen met hun ouders spectaculaire windactiviteiten doen. Kinderen krijgen vliegerles van echte Unox Knakkers, leren van professionele vliegeraars trucs met bijzondere stuntvliegers en kunnen zelfs met een megagroot windkanon zelf de lucht in vliegen. Ook Piet Paulusma is van de partij. Als windexpert leert hij kinderen alles over wind. Als hoogtepunt van de dag, letterlijk, laten alle vliegeraars om 14.30 uur hun vliegers tegelijkertijd op. Het streven is zoveel mogelijk dansende vliegers de Scheveningse horizon te laten kleuren.

Onderzoek
Het gezin, lekker actief buiten zijn en oer-Hollandse gebruiken staan centraal bij Unox Knaks. Daarom heeft Unox onder kinderen en ouders onderzoek laten uitvoeren naar hun vrijetijdsbesteding. Wat doen Nederlandse ouders het liefst met het gezin in hun vrije tijd? Houden wij Nederlanders van de wind in ons land? En hoe populair is vliegeren onder kinderen? De resultaten van het Unox-onderzoek naar het Nederlandse gezinsleven geven antwoord op deze vragen en worden zondag 7 september bekendgemaakt.

*Weersomstandigheden
Om te kunnen vliegeren, hebben we natuurlijk wel een beetje wind nodig. Donderdag 4 september bevestigen we definitief per e-mail of de weersomstandigheden goed genoeg zijn en de Hollandse Vliegerdag van Unox Knaks doorgaat.


- EINDE BERICHT-

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht