Krijg ik nog een zoen van je?


Een bijzonder boek, geschreven door een bijzondere man

SNEEK, 20080819 -- Op zondag 7 september 2008 zal de presentatie van 'Krijg ik nog een zoen van je?' geschreven door Cees Smit plaatsvinden in de St. Antoniuskerk, Kanaalstraat 200 te Utrecht, aanvang: 15.00 uur

Een hospice is zelden een omgeving waarin een verhaal gesitueerd wordt. Een liefdesverhaal nog wel. Door persoonlijke omstandigheden is Cees Smit in aanraking gekomen met het fenomeen hospice. Dat heeft hem geraakt en het is de drijfveer geweest voor het schrijven van het boek 'Krijg ik nog een zoen van je?'

'Krijg ik nog een zoen van je?' verweeft op een bijzondere en integere manier de wereld van een hospice en hun vrijwilligers met het verhaal van Mendy en David.
In zijn examenjaar ontmoet David Carlson voor het eerst Mendy Vlothuizen. Liefde op het eerste gezicht, die even snel verdwijnt als ze opgevlamd is. Ruim dertig jaar later stapt David het hospice van Utrecht binnen. Mendy, terminaal patiënte, heeft naar hem gevraagd. In die omgeving gaat hun verhaal verder.

Harm Jansen, locoburgemeester van Utrecht, zal het eerste exemplaar van het boek uitreiken aan directeur Hans Bart van de stichting vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) te Bunnik. Verdere verrassingen zijn niet uitgesloten!
Vanzelfsprekend besteden we deze middag ook ruim aandacht aan de hospices en de vele vrijwilligers.
Tegelijk met het verschijnen van het boek is ook een luisterversie beschikbaar gekomen. De tekst is ook in braille overgezet en aan te vragen via het Loket aangepast lezen.

De website (www.krijgiknogeenzoenvanje.nl) is via een tekstversie ook voor blinden toegankelijk en gemakkelijk te gebruiken. Cees Smit is blind, vandaar. Dankzij de inzet van velen zijn deze speciale uitgaves nu al beschikbaar. Royalties en winstdeling komen geheel ten goede aan de stichting VPTZ.

Over de auteur:
Cees Smit werd geboren in 1946 in Utrecht als oudste zoon van een jong ondernemersechtpaar dat zes kinderen kreeg. In het eindexamenjaar van de Handelsdagschool werd Smit op 19-jarige leeftijd geconfronteerd met een plotselinge, ernstige verslechtering van zijn gezichtsvermogen. Twintig jaar later was hij blind. Dit weerhield hem er niet van om zijn idealen te blijven nastreven. Zo was hij - naast zijn volledige baan als personeelsfunctionaris - in zijn vrije tijd meer dan dertig jaar actief als vrijwilliger in diverse bestuursfuncties. De belangrijkste daarvan was 12 jaar treasurer van het Executive Committee van de International Blind Sports Association (IBSA).
'Krijg ik nog een zoen van je?' is zijn eerste boek.


Bestellen:

Krijg ik nog een zoen van je?
Krijg ik nog een zoen van je?
Smit, C