Laag over laag over laag


Expositie Galerie urbach

DEVENTER, 20080822 -- Expositie Van der Ven en Visser bij galerie Urbach Laag over laag over laag Henk van der Ven en Constance Visser exposeren van 7 september tot en met 1 november bij Galerie Urbach in Deventer. De titel van de expositie is Laag over laag over laag.

Van der Ven en Visser exposeren van 7 tot en met 20 september het werk dat zij als grafisch collectief Grafislava maken. Van 21 september tot en met 11 oktober is de beurt aan Henk van der Ven zelf, Constance ten slotte exposeert haar eigen werk dan van 12 oktober tot en met 1 november. Voormalig burgemeester James van Lidth de Jeude en zangpedagoge Leny Stappers openen op 7 september om 14.00 uur de expositie.

Het werk van Van der Ven ontstaat in reeksen met als thematiek: Brug en tijd, de wandeling, de reis, de ommuurde tuin. Niet alleen in dat wat op het doek verschijnt, maar ook in de thematiek haalt Van der Ven veel inspiratie uit de spiritualiteit, en dan met name uit de mystiek. Zijn beeldtaal bevat tekenachtige elementen naast monumentale vormen. De kleuren gaan een verbinding met elkaar aan doordat delen van onderliggende lagen zichtbaar blijven in het uiteindelijke schilderij. Vandaar dus ook de titel van de expositie: Laag over laag over laag.
Datzelfde geldt uiteraard ook voor het werk van Constance Visser. Bij haar is de huid van het schilderij en de gelaagdheid van de verf een belangrijk element. Voor haar vormt poëzie een belangrijke inspiratiebron. Haar onderwerpen liggen in de sfeer van innerlijke landkaarten: plaatsen in de geest die ontdekt en onderzocht moeten worden. Plekken die niet in taal te vangen zijn, maar wel via de beeldtaal navoelbaar zijn.
Als collectief maken Van der Ven en Visser werk dat uiteraard niet ver van hun eigen bed ligt. Het is zelfs de reden dat ze met elkaar samenwerken: ze herkennen zich in het werk van de ander.





Ingezonden persbericht