The Chocolate Bar bestaat 7 jaar


We willen dat vieren door een leuke, lekkere en leerzame dag te organiseren voor iedereen:

NIJMEGEN, 20080902 -- Gedurende de afgelopen 7 jaar hebben circa 30.000 mensen hun weg weten te vinden naar The Chocolate Bar om daar een workshop bonbons maken te volgen. Vele mensen keken met verbazing toe, toen ze ontdekten hoe chocolade wordt gemaakt. Uiteindelijk werden er door de cursisten duizenden kilo's bonbons gemaakt in even zoveel doosjes. Meestal weggegeven als geschenk. Dan zijn er ook nog heel veel mensen geweest op open dagen, zoals deze, of niet te vergeten de chocoladeletterdagen, waarop ieder zijn eigen chocoladeletter maakt.

Open dagen
De open dagen worden gebruikt om mensen iets meer te laten weten over de wereld van de cacao en het fabricageproces van chocolade en bonbons. Er lopen altijd mensen rond waaraan bezoekers vragen kunnen stellen en uitleg krijgen. Deze vorm van kennisdeling is voor Marc Willemse, de eigenaar van The Chocolate Bar, één van de leukste aspecten van zijn vak.

Waarom truffels?
Wie kent niet de slagroomtruffel omhuld door een laagje cacao dat zo heerlijk aan de vingers blijft plakken? De truffel is waarschijnlijk de meest bekende bonbon en komt voor in vele smaken en vormen, maar hoe hij gemaakt wordt, is niet algemeen bekend.

Wat kunt u doen?
Uiteraard het bezichtigen van dit monumentale pand met uitzicht over de Waal. Er zijn chocolades te proeven uit verschillende werelddelen. Er zijn verschillende soorten truffels te koop, de chocolatier maakt ze waar u bij staat. Dit is voor u een uitgelezen kans om alles te vragen wat u altijd al wilde weten over het proces van chocoladeverwerking. Natuurlijk is er ook allerlei ander interessants te zien op chocoladegebied. Ook kunt u een rondvlucht winnen door mee te doen aan de prijsvraag. Verder is er de presentatie van "Xocolito" een stripfiguur dat speciaal voor The Choclate Bar is ontworpen.
Er is ook een kleine collectie chocoladeartikelen om te bekijken. Naast de reguliere workshops, organiseert The Chocolate Bar een paar maal per jaar een dag waarop u kunt kijken, proeven of waarop u zomaar kunt binnenlopen om iets zelf te maken rond een bepaald thema; dit is zo'n dag!

Wanneer?
Zondag 7 september 2008, van 13.00 - 17.00 uur. De toegang is gratis.

Waar?
In het hart van Nijmegen, met uitzicht over de rivier de Waal, is The Chocolate Bar gevestigd in het voormalige klooster de Commanderie van Sint Jan (anno 1196). Vanaf de De Markt (Hema en V&D) loopt u in het twee minuten lopen rechts langs De Waagh, na de kinderboekenwinkel rechts het parkeerterrijn over.

Overige informatie voor bezoekers: www.chocolatebar.nl