Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 24 juni 2008

(H)outsider kunstmanifestatie zoekt kunstenaars.

Kunstenaars gezocht
'Samenleven begint met samen cultuur beleven'. Dat is het motto van de derde (H)outsider kunstmanifestatie. Stichting Cultuurpark de Hout nodigt kunstenaars en artiesten uit om deze manifestatie mee vorm te geven. Het is de bedoeling dat de culturele uitingen van mensen mét en zonder beperking worden gecombineerd. Op zondag 7 september vindt de kunstmanifestatie plaats. Kunstenaars exposeren hun werk in de buitenlucht op een originele kunstzinnige wijze die aansluit bij het thema en de omgeving.

Outsiderkunst.
De (H)outsider kunstmanifestatie biedt een podium voor iedereen die zichzelf ziet als kunstenaar; bijzonder en een buitenstaander. Kunst zal mensen uitnodigen om, via hun zintuigen, even voorbij de bekende realiteit te kijken, zonder mensen in hokjes te plaatsen. Outsiderkunst is het spontane en onconventionele werk van kunstenaars die buiten het professionele circuit werken. Het kenmerkt zich door een geheel eigen, hoogst individuele en creatieve aanpak. Kunst van binnenuit, vol expressie en irrationele symboliek.

Exposeren op de manifestatie
De deelnemende kunstenaars krijgen een plek om zelf in te richten, in de buitenlucht in het Cultuurpark de Hout. Vrijwel alles mag, zolang het park maar vrij blijft van de partytent en kraam. Er kan een breed scala aan schilderijen, grafiek en fotografie getoond worden in het park. De middag kan worden omlijst door muzikale optredens, kleinkunst en poëzievoordrachten. Cabaretière Mylou Frencken, JAX project, Xander & band en DJ Ree hebben al een optreden bevestigd.

Aanmelden en informatie
Stichting Cultuurpark de Hout zet zich in om in de zomermaanden uiteenlopende gratis toegankelijke voorstellingen en manifestaties te organiseren voor een breed publiek in het Alkmaarse park de Hout. Het eeuwigdurend park, het mooiste plekje van Alkmaar. We zoeken kunstenaars die een speciale band met Alkmaar en het park de Hout hebben. Ook zoeken wij personen die deze dag vrijwillig muzikaal of theatraal willen omlijsten en/of interesse hebben om aan een kunstzinnig kinderprogramma gestalte te geven. Meer informatie over de (H)outsider kunstmanifestatie en aanmelden kan via de website www.cultuurparkdehout.nl

EINDE PERSBERICHT