Ingezonden persbericht


Den Haag, 4 augustus 2008

PERSBERICHT

DI-RECT DOET TOMMY OP HAAGS UIT FESTIVAL

Op zondag 7 september breekt het culturele seizoen los met het 36-ste Haags UIT festival. Het Lange Voorhout in Den Haag is dè culturele hot spot met vier buitenpodia met klinkende namen, een veelheid aan verrassend straattheater, amateurkunst en een markt vol informatie over het komende culturele seizoen. Ook zijn er tijdens het Haagse UIT festival veel kaarten met korting te bemachtigen! De grote publiekstrekkers zijn onder meer DI-RECT DOET TOMMY, NITS en NIET TE VERMIJDEN. Het Haags UIT festival speelt zich ook binnen af. Theaters en andere culturele instellingen om het Lange Voorhout, maar ook om het Spuiplein en elders in Den Haag, openen hun deuren voor een gratis voorproefje van de voorstellingen van het komende seizoen.

Een kleine greep uit het overvolle programma dat in de loop van augustus volledig is te vinden op www.haagsuitfestival.nl . Het GROOT NIET TE VERMIJDEN sleept het publiek mee met haar theatermuziek en DOCK OF THE BAY (Sweet Soul Music)' spettert met een muzikaal eerbetoon aan The Big O, King of Soul: Otis Redding! Op haar beurt toont de Nederlandse band, THE NITS, met legendarische nummers als Nescio, In The Dutch Mountains en J.O.S. Days tijdens het Haags UIT festival na bijna 35 jaar nog steeds royaal tot de top van de Nederlandse muziek te behoren. Wanneer DI-RECT langskomt voor TOMMY, het legendarische meesterwerk van de Engelse band The Who, wordt het Lange Voorhout omgetoverd tot een ware rocktempel. Geen andere Nederlandse band heeft de spierballen, het charisma en het uithoudingsvermogen om van deze klassieker een stampend concert te maken!

Ook in de theaters zijn bijzondere programma's. Zo biedt Theater Diligentia een middag vol cabaret met onder meer RACHID LAROUZ, KASPER VAN KOOTEN en ELLEN DIKKER (winnares van de Persoonlijkheidsprijs Cameretten 2006), zijn in het gebouw van het Nationaal Toneel onder meer THE BIG MO IMPROSHOW en een preview op de voorstelling PLEINVREES van het NT te zien, biedt Pulchri Studio een uitgebreid programma met kindertheater (ASSEPOESTER door Rabarber, kindermusical FANTASIA en nog veel meer), gaat THEATERGROEP DRANG los in Museum Escher in ´t Paleis en neemt STELLA voor één dag de Raad voor de Rechtspraak over. In Dr Anton Philipszaal speelt onder meer het Residentie Orkest en in Lucent Danstheater zijn previews op voorstellingen van Nederlands Dans Theater.

"AD Haagsche Courant presenteert het Haags UIT festival" biedt meer dan honderd voorstellingen. Op www.haagsuitfestival.nl is in de loop van augustus het volledige programmaoverzicht te vinden. Het Haags UIT festival is op zondag 7 september 2008 van 13.00 tot circa 19.00 uur. Toegang is gratis.