Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

"Voor Altijd..." organiseert samen met Re-Ingreen
een informatieve dag omtrent de dood, uitvaart en rouw.

7 september 2008 vanaf 11:00 uur tot 16:00 uur
Amsteldijk Zuid 205, Amstelveen

"De dood het blijft een moeilijk onderwerp, en zeker niet iets waar je dan ook nog eens 'gezellig' een dagje voor uittrekt om naar een informatieve dag rondom dit onderwerp te gaan."

Toch zijn de organisatoren Edith van den Broek van 'Voor Altijd...' en Danny van Ramshorst van Re-in Green ervan overtuigd dat het de moeite waard is. Zij hebben dan ook hun best gedaan om een zo gevarieerd programma aan te bieden om dit onderwerp bespreekbaar te maken.

Deze dag wordt gehouden op de plantage van Re-in Green en is gratis toegankelijk. In de prachtige binnentuin zijn er diverse informatieve stands en zullen er producten worden getoond zoals: handgemaakte baarkleden, urnen, kunstzinnige kisten, alternatief rouwdrukwerk, troostgeschenken, grafmonumenten, herdenkingssieraden e.d.. Danny van Ramshorst zal deze dag ook rondleidingen geven op de plantage en laten zien hoe de bomen worden opgekweekt in de as tevens zal hij ook een nieuw zeer bijzonder product presenteren.

Verder zullen er deze dag 2 Droomtijd concerten worden gegeven door Patrick Knoops.

Leiden Carolien Harrems en Gijsje Teunissen 'de Open Tafel gesprekken' waar de volgende onderwerpen aan bod komen 'Kinderen en rouw', 'Familie intriges rondom een uitvaart', 'Rituelen bij afscheid' en 'Mijn eigen uitvaart'. En kan iedere bezoeker kan zolang de voorraad strekt gratis een troost- of herinneringsboeketje samenstellen. Ciska van der Tak eigenaresse van de Boeketterie zal de mensen hierin begeleiden en geeft ook informatie over de symbolische waarde van de bloemen.

Kunstenares Bertina Slettenhaar start deze dag met het maken van de Vlindervriendjes. Deze vlindervriendjes worden gemaakt van vilt en maken deel uit van een kunstobject wat aangeboden zal worden aan de kinderen van de Biezenwaard. Ieder kind wat verblijft op de Biezenwaard mag een vlinder van dit object uitzoeken. Bezoekers mogen meehelpen met het maken van deze vlindervriendjes.

De gehele dag door zal uitvaartdanseres Marileen Fabels diverse danspresentatie geven onder begeleiding van life muziek.

Voor meer informatie over deze dag en het volledige programma kunt u terecht op de website van 'Voor Altijd...' www.voor-altijd.nl

Edith van den Broek
www.voor-altijd
Groeneweg 49
3911 PD Rhenen
T 0317-311443
M 06-53378396
E info@vincentia.nl