Ingezonden persbericht


Persbericht

Big Sunday Dance, wegens groot succes verlengd!!!

Amsterdam, 29 juli 2008 - Wegens groot succes op 1 juni 2008 is de Big Sunday Dance in Odeon verlengd! Op de eerste zondagen in de maanden september t/m december van 16:00 -19:00 uur vindt de Big Sunday Dance plaats in Odeon, Singel 460, Amsterdam.

De Koki Boga Big Band, (o.l.v. Pieter Engels) en de Biggles Big Band (o.l.v. Leon van Mill) brengen een avontuurlijk en swingend repertoire ten gehore in de stijl van o.a. Duke Ellington en Count Basie. Beide bands spelen niet alleen het klassieke en moderne big band jazz-oeuvre, maar weten door middel van uitstapjes naar andere muziekstijlen als latin en fusion een breed publiek aan te spreken.

Zangeres en ras-entertainer Lils Mackintosh (de 'Nederlandse Billie Holiday') staat garant voor 'groove' en sfeer. Dansschool Kluver geeft een introductie in 'swing' en een korte stijldansdemonstratie. De Lindyhoppers dansen de Lindy Hop, de originele swingdans en spectaculaire voorloper van de 'jive' en 'rock 'n roll'.

De prachtige Concertzaal in Odeon is dé plek om live-bigband-muziek te verbinden met dans of om gewoon te ontspannen, luisteren, kijken, eten en drinken. Voor diner reserveringen in Odeon kunt u terecht bij T.020-2518555.

Kortom: dans en live big-bandmuziek zijn helemaal terug voor alle leeftijden!

Zondag 7 september 2008 Koki Boga Big Band + Lils Mackintosh Zondag 5 oktober 2008 Biggles Big band + guest
Zondag 2 november 2008 Koki Boga Big Band + Lils Mackintosh Zondag 7 december 2008 Biggles Big Band + guest

Tijd: 16:00 - 19:00 uur

Toegang: E7,50
www.odeontheater.nl, Odeon, Singel 460, Amsterdam
www.kokiboga.nl
www.kluver.nl
www.lindyhop.nl

Voor nadere informatie en/of beeldmateriaal met betrekking tot Odeon kunt u terecht bij : Monique Geesink, telefoon 020-850 2426

Voor nadere informatie over Big Sunday Dance kunt u terecht bij: Cora Hollema,

telefoonnummer: 020-6277342, mobiel 06-11215885

Nader informatie over Odeon
Odeon is gelegen in het hart van de Amsterdamse grachtengordel, midden in de culturele driehoek van het Leidseplein, Rembrandtplein en het Spui. Odeon heeft een rijke culturele geschiedenis. Het pand is in 1662 gebouwd als bierbrouwerij en in 1830 omgebouwd tot de eerste echte concerthal van Amsterdam. Aan het eind van de 20ste eeuw werd Odeon bekend als bioscoop en veilinghuis en vanaf 1980 als discotheek en venue voor uiteenlopende evenementen.

Wie vanaf de Singel het herenhuis binnenkomt, waant zich in een niet-alledaags interieur van authentieke houten balken en klassieke plafondornamenten, aangekleed door eigentijds Dutch Design van internationale allure. In dit grachtenpand aan de Singel vindt u een brasserie met open keuken, een cocktailbar, een grote concertzaal met VIP-balcon en diverse sfeervolle ruimtes die geschikt zijn voor bijeenkomsten zoals vergaderingen, presentaties, private dining en borrels.


---- --