KOREAANSE SPONSOR VOOR ADO DEN HAAG
KUMHO TYRES

ADO Den Haag heeft een 3-jarige sponsorovereenkomst gesloten met Kumho Tyres uit Korea. Kumho Tyres is de 10e bandenfabrikant ter wereld met een omzet circa 2,5 miljard euro. Kumho Tyres worden wereldwijd verkocht en staan bekend om een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Voor Kumho is het feit dat ADO Den Haag naar de Eredivisie is gepromoveerd en de doelstelling van Kumho om haar marktaandeel in de Nederlandse markt sterk te verhogen, reden sponsor te worden bij ADO Den Haag.

In Engeland is Kumho Tyres platinum sponsor van Manchester United en heeft Kumho Tyres reeds een sterke marktpositie opgebouwd. In de Benelux is Van Klei's Banden Import distributeur van Kumho Tyres.

Frans Boogaard, commercieel directeur ADO Den Haag; "ADO Den Haag is zeer verheugd dat Kumho Tyres in Nederland onze club heeft gekozen en wij zijn ervan overtuigd dat Kumho Tyres ook op de Nederlandse markt een nog groter merk zal worden."

ADO den Haag speelt in de hoogste Nederlandse betaald voetbalcompetitie, de Eredivisie.

De club, opgericht in 1905, kent een zeer rijke historie , o.a. door het twee keer winnen van het landskampioenschap.

Medio 2007 is een gloednieuw stadion aan de rand van Den Haag in gebruik genomen, dat ruimte biedt aan 15.000 supporters.

De club ligt in het midden van een regio met ruim 1 miljoen inwoners en heeft de ambitie tot de topteams van Nederland te behoren.

Kumho Tyres is opgericht in Zuid-Korea, Gwangju in1960, en maakt onderdeel uit van de Kumho Asiana Group. Dit is het zevende Aziatische concern en één van de negen Koreaanse bedrijven met notering aan de London Stock Exchange. Het hoofdkantoor zit in Zuid-Korea, Seoul.

Kumho Tyres heeft een verkoop van meer dan 55 miljoen autobanden in 180 landen, en wenst binnen vijf jaar de top vijf van bandenproducenten te bereiken. De productie vindt plaats in zeven fabrieken, gevestigd in Vietnam, China en Korea.

Kumho is sterk vertegenwoordigd onder de automerken: Hyundai, Chevrolet, Kia, SsangYong, Mitsubishi, Mercedes Benz (A - Klasse) and Chrysler (Sebring, Journey). Er worden banden voor personenwagens, bestelwagens en trucks geproduceerd.

Van Klei's Banden Import BV te Zoeterwoude is importeur en distributeur van Kumho Tyres op de Nederlandse markt vanaf 1978.