Politie Zeeland


---


Z-1752-2008 Naar huis na goed gesprek met pa
Omstreeks 18.18 uur gisteravond kwam er een 112-melding bij de Zeeuwse meldkamer binnen dat er een jongen buiten bewustzijn lag op een bankje aan de Zuiddorpseweg in Overslag.
Zowel de ambulance als de politie waren snel ter plaatse. Er bleek een jongen met zijn hoofd op een picknicktafel te liggen, getuigen hadden gemeld dat hij buiten bewustzijn was. Dit bleek even later niet meer het geval te zijn, hij was aanspreekbaar en kon zelfs lopen. De jongen, een 17-jarige Wachtebeker (B), was aan komen rijden op zijn brommer en verklaarde dusdanig dronken te zijn dat hij even niet meer verder kon rijden. Inmiddels waren de ouders van de jongen ook terplaatse gekomen. De vader kon de beslissing van de politie, om de jongen mee te nemen naar het bureau voor een blaastest, wel waarderen. Op het bureau bleek de jongen (voor een beginnend bestuurder) acht keer teveel te hebben gedronken. Zijn vader is hem op komen halen en heeft meteen het rijbewijs van de Belg bij de Zeeuwse agenten ingeleverd. Na een "goed gesprek" met zijn vader mocht de jongen het bureau weer verlaten en terugkeren naar huis.

Z-1753-2008 eenzijdig ongeval in Koewacht
Omstreeks 19.41 uur gisteravond heeft een 50-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen een eenzijdig ongeval veroorzaakt op Het Zand in Koewacht.
Zij reed over voornoemde weg toen zij iets zocht naast de bijrijdersstoel. Zonder te remmen reed de vrouw hierna frontaal tegen een naast de weg staande boom. De vrouw is door een getuige uit haar auto gehaald. Ze is met rugklachten door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het preciese letsel van de vrouw is nog niet bekend.

W-1754-2008 Alweer onder invloed (Vlissingen)
Omstreeks 00.37 uur vannacht kwam er bij de politiemeldkamer een melding binnen dat een stomdronken man van plan was om met een auto weg te rijden in de Van Dishoeckstraat in Vlissingen.
Toen een agent daar terplekke kwam bleek dat een 24-jarige Vlissinger (dezelfde als die in berichtje W-1749-2008, gisteren dus) een poging aan het doen was om weg te rijden met zijn auto. De man was behoorlijk onder invloed van alcohol. Hij kon niet op zijn benen staan en praatte met dubbele tong. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hem gevorderd is mee te werken aan een blaastest. Dit weigerde hij. Hem is toen proces-verbaal aangezegd voor het weigeren van een blaastest. Omdat hij niet fatsoenlijk kon communiceren is de man overgebracht naar een politiecel in Torentijd. De eigenaar van de auto is in kennis gesteld van het feit dat zijn auto in de Van Dishoeckstraat stond. De dronkelap is vanmiddag verhoord en verklaarde dat hij hard aan het proberen is zijn rijbewijs te halen, maar dat dit niet erg wil lukken. (Want in het bezit van een rijbewijs was hij nog steeds niet)

O-1755-2008 Aangehouden wegens belediging
Een 19-jarige jongen uit de gemeente Borsele is vannacht omstreeks 02.50 uur op de Grote Markt in Goes aangehouden.
Hij vond het nodig om tegen agenten geruime tijd zijn middelvinger op te steken. Toen achtten de agenten het logischerwijs nodig de jongen aan te houden en over te brengen naar het bureau. Met een bekeuring in zijn zak kon de jongeman even later het bureau weer verlaten. Duur avondje stappen.


---- --


---


W-1750-2008 Twee mannen aangehouden wegens bedreiging
Gistermiddag omstreeks 14.30 uur zijn twee mannen in Nieuw- en Sint Joosland aangehouden vanwege een bedreiging met een nepwapen.
Omstreeks 14.00 uur werd er bij de Zeeuwse politie gemeld dat er een vechtpartij gaande was in een speeltuin in Nieuw- en Sint Joosland. Later volgde de mededeling dat er een vuurwapen was gezien bij een van de verdachten. De politie is naar de Scheldepoortstraat in Nieuw- en Sint Joosland gereden, want daar zou de vechtpartij plaatsvinden. Daar aangekomen bleken alle betrokkenen weg te zijn gegaan. Na enige tijd kwam een man die voldeed aan een van de opgegeven signalementen aanrennen. Agenten renden hem achterna en hebben de man aangehouden. Dit betrof een man van 37 jaar oud, afkomstig uit Middelburg. Even later kwam de volgende verdachte, een 42-jarige man uit Dordrecht, ook kijken wat er aan de hand was en hij is ook aangehouden. Het vuurwapen waar mee gedreigd was bleek een speelgoedpistool te zijn geweest. Dit werd later in een woning in Nieuw- en Sint Joosland aangetroffen en in beslag genomen door de politie. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en daar hebben zij allebei een bekennende verklaring afgelegd. Omstreeks 20.00 uur zijn de twee weer in vrijheid gesteld. Direct hierna is de man uit Dordrecht weer aangehouden, omdat er nog boetes voor hem openstonden. Hij is overgebracht naar Dordrecht en daar in een cel gezet. De aanleiding voor de vechtpartij en bedreiging was een ruzie tussen de kinderen van de verdachten en slachtoffers. Eén van de slachtoffers van de bedreiging was zo geschrokken dat hij niet goed werd en flauwviel. Hiervoor is nog een ambulance gekomen. Het ambulancepersoneel heeft de man behandeld. Dit betrof een 39-jarige man uit Utrecht. Nepwapens en balletjespistolen zijn in Nederland verboden en uit dit verhaal blijkt maar weer eens waarom.

Z-1751-2008 Eenzijdig ongeval met letsel
In Sluiskil, op de Lange Blikstraat, heeft zich gistermiddag omstreeks 16.41 uur een eenzijdig ongeval voorgedaan.
De bestuurder van een auto, een 21-jarige Terneuzenaar, raakte de macht over het stuur kwijt op de kruising met de Koegorsstraat en slipte met zijn auto. Hierdoor raakte in eerste instantie de achterzijde van het voertuig een boom. De auto ging tollen en belandde vervolgens met de voorkant in een sloot. De bestuurder en zijn bijrijder, een 21-jarige man uit Sas van Gent, zijn op eigen kracht uit de auto geklommen en door een getuige is meteen 112 gebeld. De Terneuzenaar bleek licht letsel aan zijn hoofd te hebben, de bijrijder was er in eerste instantie slechter aan toe. Hij is gespalkt vervoerd naar het ziekenhuis. Daar bleek hij kneuzingen te hebben opgelopen aan zijn borstkas en mocht hij na behandeling op de 1e hulp, weer naar huis. De auto is total loss verklaard, de gehele rechterzijde is ontzet en de vooras is gebroken. Het voertuig is door een takelbedrijf weggesleept.


---- --