Politie Zeeland


---


Z-1756-2008 Onder invloed Zeeuwsch-Vlaanderen
Omstreeks 00.20 uur vannacht is een 69-jarige man uit Terneuzen aangehouden door de politie.
De man was op de Scheldeboulevard in zijn woonplaats betrokken geweest bij een aanrijding. Een auto voor hem keerde op de weg en hij merkte dit te laat op, zodat hij tegen de andere auto aanreed. De agenten die ter plaatse kwamen hebben van de Terneuzenaar een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. De man kreeg een rijverbod van 2 uur.
Ook op de Lange Heerenstraat in Schoondijke is een bromfietser betrapt die te diep in het glaasje had gekeken.
De 18-jarige jongen uit Breskens reed omstreeks 03.11 uur over voornoemde weg en werd gecontroleerd door agenten. Toen hij een blaastest moest ondergaan bleek dat hij bijna drie keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. Hij bleek geen rijbewijs te hebben, dus de agenten konden dit ook niet innemen. De jongen kende het klappen van de zweep; in mei en juni van dit jaar was hij ook al eens eerder betrapt op het rijden onder invloed. Tegen hem wordt, evenals tegen de meneer op de Scheldeboulevard in Terneuzen, proces-verbaal opgemaakt.

W-1757-2008 Onder invloed Walcheren
Op de Sloeweg in Vlissingen is vannacht omstreeks 02.52 uur een 35-jarige Vlissinger betrapt op het rijden onder invloed.
De man werd door controlerende agenten aan de kant gezet en hij moest een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat hij dusdanig veel had gedronken dat hij zijn rijbewijs moest inleveren. Hij bleek echter niet in het bezit van zo'n document, dat was in 1997 van hem afgenomen na een ongeluk. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
Op de Sloeweg is vannacht nóg een automobilist betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.
Een 52-jarige man uit de gemeente Vlissingen reed omstreeks 02.54 uur in zijn auto en werd ook staandegehouden voor een controle door de Zeeuwse politie. Hij voldeed keurig aan de vraag of "meneer even wilde blazen?", maar slaagde helaas niet voor zijn test. De man bleek bijna vier keer zoveel te hebben gedronken als is toegestaan en dus kon hij direct zijn rijbewijs inleveren.

O-1758-2008 Onder invloed Oosterscheldebekken
In Zierikzee is, in de Poststraat, een 40-jarige inwoner van die plaats betrapt op het rijden onder invloed.
Uit een blaastest die hij moest doen bleek dat hij bijna vier keer teveel had gedronken en die hoeveelheid was hoog genoeg om zijn rijbewijs te kunnen inleveren bij de politie. De man bestuurder een bromfiets en was al drie keer eerder veroordeeld voor hetzelfde vergrijp. Hij had dus eigenlijk wel moeten weten dat je ook op een bromfiets niet mag rijden als je gedronken hebt.





Politie Zeeland