Gigaracing

Giedo dicht bij kampioenschap na zege in tweede race Le Mans

Giedo van der Garde heeft in de tweede race in het Franse Le Mans een fantastische overwinning geboekt. De P1 Motorsport-coureur pakte bij de start de leiding en moest na zijn pitstop alle zeilen bijzetten om die te behouden. Uiteindelijk finishte hij met twee seconden voorsprong op zijn achtervolgers en zette hij een reuzenstap richting het kampioenschap in de World Series by Renault.

Gepubliceerd: Sunday 7 September 2008

"Hier heb ik echt hard voor moeten knokken", zei Giedo na afloop. "Ik had een geweldige start en kon een prima tempo rijden. Na mijn pitstop kwam ik echter in verkeer, waardoor ik wat tijd verloor. Hierdoor konden Carbone en Guerrieri de aansluiting weer vinden. Omdat bij mijn stop alleen de voorbanden waren gewisseld, had ik een paar ronden lang vreselijke last van overstuur. Ik begon daarop erg agressief in te sturen, om dat te verhelpen. Ik moest vier of vijf ronden lang echt heel verdedigend racen en toen de voorbanden eenmaal wat afgesleten waren, kon ik weer weglopen."

"Het is lekker om ook in de tweede seizoenshelft weer te winnen. Het is jammer dat ik gisteren geen punten scoorde, anders was ik vandaag waarschijnlijk al kampioen geworden. Maar goed, dat hoort bij het racen. In Estoril gaan we er weer vol voor en hopelijk kunnen we dan een mooi feestje gaan vieren."

Giedo heeft nu 53 punten voorsprong op de nummer twee, Fabio Carbone.