Politie Zeeland


---


O-1759-2008 Blazen na aanrijding
Vanmiddag omstreeks 12.11 uur heeft aan aanrijding plaatsgevonden op de Baarlandsezandweg in 's-Gravenpolder.
Een 18-jarige jongen uit de gemeente Borsele reed in zijn auto over voornoemde weg. Hij reed achter een auto die erg langzaam reed en ook op het midden van de weg. De jongen gaf richting aan en wilde zijn voorligger links inhalen. Op het moment dat beide auto's naast elkaar reden sloeg de andere auto ineens linksaf en reed de jongeman tegen de flank van de andere auto. Hierdoor vloog de auto van de 18-jarige van de weg en belandde in een sloot. Ook de andere auto kwam in de sloot terecht. De jongen uit Borsele heeft zijn passagiers, zijn vriendin en broertje, uit de auto gehaald en heeft daarna de politie gebeld. De drie inzittenden uit de andere auto waren inmiddels ook op eigen kracht uit de auto gekomen. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de bestuurder van de andere auto, een 55-jarige Pool uit Radon, teveel te hebben gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd. Beide auto's zijn door een takelbedrijf uit de sloot gehaald en weggesleept. De Pool kreeg, na overleg met een officier van justitie, een boete opgelegd van ¬ 550,- die hij direct moest voldoen.

O-1760-2008 Illegaal gevangen vis in E 550,- die hij direct moest voldoen.

O-1760-2008 Illegaal gevangen vis in beslag genomen
Nabij de Schelphoek in Serooskerke (SD) zijn vannacht omstreeks 03.00 uur drie vissers aangehouden.
De mannen waren op een illegale manier hun vis aan het vangen in de Oosterschelde. Ze hadden een net van ongeveer 100 meter lang en 70 centimeter hoog uitgezet in de Oosterschelde en hadden op die manier "harders" gevangen. In totaal vingen ze zo'n 20 kilo vis voordat de Zeeuwse politie hen betrapte. De mannen hadden het net met een boot uit het water gehaald. Zowel de boot als het net en de vis zijn in beslag genomen. De mannen waren tussen de 41 en 37 jaar oud en afkomstig uit Almere en Delft. Later vannacht zijn ze, na het afleggen van een verklaring, weer in vrijheid gesteld. De mannen verklaarden heus wel te weten dat deze manier van vissen verboden is, daarom visten ze ook 's nachts.
De vis wordt vernietigd door een destructiebedrijf. Tegen de drie mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Z-1761-2008 Leuk spelletje?
Omstreeks 23.50 uur gisteravond reed een surveillanceauto van de Zeeuwse politie over de N253 in Sluis.
Hen tegemoet kwam een brommer die de gehel weg nodig had om te rijden. De brommer slingerde verschrikkelijk. De politieauto remde af en toen de brommer hen gepasseerd was hebben de agenten hun auto gekeerd en zijn ze achter de brommer aangereden. Na een stopteken stopte de bestuurder van de brommer. Toen de agenten uit hun auto kwamen en de bestuurder aan wilden spreken op zijn rare rijgedrag bleek dat hij gedronken had. De 33-jarige man uit Oostburg moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij drie keer teveel had gedronken. Hij is overgebracht naar het politiebureau en heeft daar een verklaring afgelegd. De man vertelde dat hij een spelletje aan het doen was. Het spelletje heette: "Zo gevaarlijk mogelijk rijden" en dat deed hij terwijl hij niet alleen op de brommer zat. Hij vervoerde ook nog een 35-jarige plaatsgenoot. De 33-jarige man moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt, ook kreeg hij een bekeuring omdat hij geen helm droeg. De 35-jarige man kreeg ook een bekeuring, omdat de kinband van zijn helm loszat. Ook had deze man geen ID-bewijs bij zich. Op het bureau bleek dat hij nog boetes had openstaan. Omdat hij die niet kon betalen is de auto van de man buiten gebruik gesteld door de politie.