Ingezonden persbericht


(persbericht)

Wagen met 20.000 LEDs wint corso

Zundert - De 67e editie van het Zundertse corso, dat vanmiddag door de straten trok, is gewonnen door buurtschap Helpt-Elkander met hun wagen 'Booming City'. Bijzonder aan deze wagen was het gebruik van maar liefst 20.000 computergestuurde LED-lampjes om de verkeersstromen in een drukke stad uit te beelden. Kijk voor de volledige uitslag en meer foto's op www.bloemencorsozundert.nl/uitslag.

De mensen die vanmiddag het regenachtige weer trotseerden om naar Zundert te komen hebben weer genoten van de twintig prachtige corsocreaties. Heeft u het gemist of wilt u de wagens nogmaals bewonderen? Ook op corsomaandag 8 september kunt u naar het tentoonstellingsterrein in Zundert komen waar de wagens opgesteld staan, inclusief de muziek, beweging, en figuratie zoals ook in de optocht vanmiddag aanwezig was.

Tijdens deze optocht brak de zon regelmatig door en dus werd het ook letterlijk een "ontmoeting met de zon". Sowieso zorgden de ruim 7.500.000 dahlia's voor heel wat kleur en zonneschijn in de straten door Zundert. Na buurtschap Helpt-Elkander werd buurtschap Achtmaal werd verrassend tweede met hun wagen 'Benauwd', over aapjes opgesloten in te kleine kooitjes. Dit is de beste klassering ooit in de 61-jarige historie van deze buurtschap.

Buurtschap De Berk werd derde met hun creatie 'Tuin der Lusten'. Tevens wonnen zij de vernieuwingsprijs vanwege het transparante effect van de gebruikte dahlia's.

De eerste publieksprijs was voor buurtschap 't Stuk met hun wagen 'Alert', waarop een aantal stokstaartjes razendsnel omhoogkwamen en omkeken naar de richting waar het gevaar loerde.

----------
Bloemencorso Zundert is 's werelds grootste corso en wordt gedragen door louter vrijwilligers, bij elkaar duizenden Zundertenaren. Het vindt plaats op de eerste zondag van september.

Bezoek de websites
www.bloemencorsozundert.nl/
www.corsokoorts.nl/

Noot voor de redactie (