112-Spektakel hulpdiensten Zuidoost-Brabant zeer geslaagd

Eindhoven, 07-09-2008 o Het 112-Spekta kel van de drie hulpdiensten in Zuidoost-Brabant is een zeer geslaagd evenement geworden. Ondanks het matige weer met geregeld regenbuien bezochten toch nog bijna
20-duizend mensen het openlucht-spektakel-terrein aan de Karpendonkse Plas in Eindhoven. De bezoekers reageerden vrijwel allemaal positief.

Programma

Tussen 11.00 en 18.00 uur stond het werk van de politie, de brandweer en de geneeskundige diensten in Zuidoost-Brabant centraal. Er waren ongeveer 50 informatiestands waar de drie hulpdiensten en hun partners informatie gaven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast waren er de hele dag door demonstraties en optredens, onder andere van Floortje en Djumbo.

Vervoer

Voor bezoekers die met de auto kwamen, waren speciale parkeerplaatsen ingericht. Tussen die parkings en het festivalterrein reden gratis pendelbussen en een pendeltrein. Voor de mensen die met de fiets waren gekomen, waren gratis bewaakte fietsenstallingen ingericht.

CliniClowns

Het goede doel van het 112-Spektakel was de organisatie CliniClowns. Op het terrein is een collecte gehouden en zijn donateurs geworven. De resultaten daarvan zijn nog niet bekend. Kinderen tot 12 jaar kregen op het terrein een stempelkaart waarmee ze een rode CliniClown-neus konden verdienen. Ook werden hulpverleningsberen van de organisatie Good Bears verloot.