Waterschap Regge en Dinkel


Kikkers springen in Wierden

Een viertal kikkerfiguren trok vrijdagavond op ( bytes) ludieke wijze de aandacht van het winkelend publiek. Op deze opvallende manier werd het publiek geïnformeerd over de nieuwste tentoonstelling in de Historische Kring in Wierden, waar de verandering in het waterbeheer in de gemeente Wierden centraal staat.

De afgelopen jaren is er veel veranderd in het waterbeheer in de gemeente Wierden. Twee grote projecten van het waterschap spelen hierin een rol; de aanleg van De Doorbraak en van de Stadsregge. Deze twee nieuwe beken krijgen veel aandacht in de tentoonstelling.

De expositie is een gezamenlijk initiatief van De Historische Kring Wederden en het waterschap Regge en Dinkel. In het pand zijn onder meer oude wegen- en waterloopkaarten te bezichtigen, waarvan de oudste dateert uit 1817. Behalve vele mooie oude en nieuwe (lucht)foto's die betrekking hebben op waterlopen, boerderijen en gebieden rondom de Doorbraak en Stadsregge is er informatie over waterbeheer en projecten. Tevens zijn er ook andere historische elementen te bezichtigen, zoals oude landmeetapparatuur en glazen. In de maanden dat de tentoonstelling loopt in het pand van de Hist.Kring worden er diverse randactiviteiten rond het thema klimaat en water georganiseerd, zoals een lezing van Erwin Krol en Gerrit Schutten. In het pand vindt u hierover meer informatie.

De tentoonstelling is tot en met november gratis te bezichtigen op: Woensdag en donderdag van 14.00 tot 17.00 uur
Vrijdag van 15.00 tot 21.00 uur
Zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur