Nederlandse Tafeltennisbond

Eredivisie (6/7 september): nieuwe koplopers

Het derde eredivisieweekeinde heeft zowel bij de dames als bij de heren nieuwe koplopers opgeleverd. Bonnema/Westa won op zaterdag met 7-0 van TOGB en zondag met 6-1 van AA-Drink/FVT en wist daarmee de koppositie over te nemen van Li-Ning/MF Services Heerlen, dat zelf niet in actie kwam. Bij de heren gaan OpenLine/Westa en Bultman Smash '70 samen aan de leiding met 11 punten. OpenLine/Westa sprong naar de koppositie door een flinke uithaal tegen de landskampioen AA-Drink/FVT. Het werd maar liefst 6-1.

Het zwaartepunt van het weekeinde bij de dames lag op de zaterdag. Toen werden 3 van de 4 wedstrijden gespeeld. Dozy Den Helder/Noordkop wist de goede competitiestart een positief gevolg te geven met een 2-5 overwinning op Amsterdam '78. De mix van jonge en ervaren speelsters bij SKF had een uitstekende dag. Met 6-1 werd AA-Drink/FVT aan de kant gezet.
Het jonge team van TOGB heeft bij de competitieplanning een zware start voor de kiezen gekregen. Vorige week speelden ze hun eerste wedstrijd tegen landskampioen Li-Ning/MF Services Heerlen en zaterdag was Bonnema/Westa op bezoek. Beide wedstrijden eindigden niet onverwacht in een 0-7 eindstand. De komende weken krijgen de TOGB-ers meer kansen om te laten zien dat zij in de eredivisie thuis horen.
Voor Bonnema/Westa was er sprake van een dubbelprogramma, want ook op zondag moest het team aan de bak, ditmaal thuis tegen AA-Drink/FVT. Alleen het dubbel werd weggegeven.

Na twee wedstrijden is er al duidelijk een scheiding bij de dames tussen de bovenste drie teams en de rest. Het zal spannend worden welk team als vierde de play-offs zal bereiken.

Ook voor de heren stonden er 4 wedstrijden op het programma, 1 op zaterdag en 3 op zondag. Bij hen was het Bergeijk dat twee keer in actie mocht komen. In die twee wedstrijden wisten de Brabanders 5 punten bij elkaar te sprokkelen, twee tegen Scylla en drie tegen Bultman/Smash '70. De grote winnaar van het weekeinde was OpenLine/Westa, dat optimaal gebruik maakte van de afwezigheid bij tegenstander AA-Drink/FVT van Danny Heister en de Rotterdamse landskampioen met maar liefst 6-1 terug stuurde naar huis. Door deze overwinning wisten de Limburgers ook de koppositie van AA-Drink/FVT over te nemen. Die koppositie delen ze met Bultman/Smash '70, dat echter al een wedstrijd meer gespeeld heeft.
De laatste (en langste) wedstrijd, DTK '70 tegen Pecos eindige via zeer veel 5 gamers in een 4-3 overwinning voor de ploeg uit Klazienaveen.

In de stand bij de heren is na twee wedstrijden nog weinig te zeggen. OpenLine/Westa staat er erg goed voor wat betreft de eerste plaats, maar voor de rest kan het nog alle kanten op. De verschillen zijn nog erg klein en voor alle teams overbrugbaar.

Stand heren eredivisie (per 7 september)

Positie
Team
Punten
1.
OpenLine/Westa
2 - 11
2.
Bultman/Smash'70
3 - 11
3.
AA-Drink/FVT
3 - 10
4.
DTK'70
2 - 9
4.
Pecos
2 - 7
4.
Scylla
2 - 7
7.
Bergeijk
2 - 5
8.
Messchendorp Pallet
2 - 3

Stand dames eredivisie (per 7 september)
Positie
Team
Punten
1.
Bonnema/Westa
2 - 13
2.
Li-Ning/MF Services Heerlen
2 - 12
3.
Dozy Den Helder/Noordkop
2 - 11
4.
SKF
2 - 7
5.
AA-Drink/FVT
3 - 6
6.
Amsterdam'78
2 - 5
7.
TTV Hilversum
1 - 2
8.
TOGB
2 - 0

NTTB/PA