Gemeente Overbetuwe


Gratis kennismaken met sportclubs voor 55-plussers
---

Bewegen is goed voor iedereen, ook voor senioren. Daarom heeft de gemeente Overbetuwe samen met de Stichting Welzijn Ouderen Overbetuwe (SWOO) en de Gelderse Sport Federatie (GSF) een seniorensportgids uitgegeven. Ook organiseren ze samen met 30 sportaanbieders twee seniorensportweken. Tussen 8 en 21 september kunnen alle 55-plussers gratis kennismaken met de sportieve activiteiten.

Uit de ouderenmonitor van de GGD in 2007 bleek dat veel senioren te weinig bewegen waardoor gezondsheidsklachten kunnen optreden. Ook eenzaamheid is in deze levensfase een groeiend probleem. Sporten en bewegen is het ideale middel om sociale contacten te versterken en de mobiliteit te vergroten. De gemeente wil daarom graag bevorderen dat 55-plussers meer gaan bewegen.

Aanbod voor 55-plussers

Samen met SWOO en de GSF heeft de gemeente onderzocht welke sportaanbieders een speciaal aanbod hebben voor 55-plussers. Dat bleken zoân 30 sportaanbieders in de gemeente Overbetuwe te zijn. Dit aanbod is gebundeld in een seniorensportgids. In de gids staan ook alle activiteiten opgesomd die tussen 8 en 21 september plaatsvinden zoals bewegen op muziek, bowlen, fitness, hockey, tai chi, zwemmen, yoga, vissen en nog veel meer. Deelname is voor 55-plussers gratis. Wethouder Frits Witjes: âHet aanbod in de gids is heel divers, voor iedereen is er wel iets leuks te vinden. En in september kan men het ook nog eens gratis uitproberen. Ik hoop echt dat veel senioren ontdekken hoe gezond en leuk sporten is.â

Iedereen kan meedoen

Voor mensen met een laag inkomen heeft de gemeente het Declaratiefonds ingesteld zodat iedereen kan deelnemen. Het gemeentelijk loket Zorg en Inkomen geeft hierover meer informatie.

Gids ophalen

De seniorensportgids is vanaf 21 juli op veel plaatsen in Overbetuwe te verkrijgen zoals bibliotheken, dorpshuizen, zorginstellingen voor ouderen, huisartsen, fysiotherapeuten e.d. Geïnteresseerden kunnen de gids ook aanvragen bij bij Welmoed Reinsma, telefoonnummer 0481-362344 of per e-mail info@overbetuwe.nl.
U kunt de seniorengids hier ook downloaden.