Gemeente Enkhuizen

Aquacultuur

Informatie- en brainstormavond herinrichting
Paktuinen, Spoorstraat, Dijk en Waaigat

In 2009 wil de gemeente Enkhuizen de bestaande rijbanen rondom het westelijk deel van de Oude Haven opnieuw inrichten. Meer specifiek gaat het om:

Paktuinen (gedeelte tussen Vette Knol en Spoorstraat); Spoorstraat (gedeelte tussen Paktuinen en Dijk); Dijk (gedeelte tussen Venedie en Waaigat);
Waaigat (gedeelte tussen Prinsenstraat en Vette Knol)

De walkanten rondom de Oude Haven behoren niet tot het plangebied. Een eventuele herinrichting van dit gebied komt wellicht ter sprake bij de volgend jaar op te stellen Stadsvisie.

Maandag 8 september, De Nieuwe Doelen
Om de herinrichting van de bestaande rijbanen uit te kunnen voeren in 2009 moet de gemeente binnenkort starten met het maken van een ontwerp. Voordat wij hiermee starten, willen wij eerst bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden / belangstellenden in de gelegenheid stellen om ideeën en wensen kenbaar te maken. Wij nodigen u daarom uit voor een informatie- en brainstormavond op maandag 8 september aanstaande in De Nieuwe Doelen, Spoorstraat 2. De avond start om 20.00 uur.

Uw ideeën en wensen
De opzet van de avond is dat de gemeente eerst informatie verstrekt over het project zodat een ieder op de hoogte is van alle ontwikkelingen die hier spelen. Daarna wordt ruimschoots tijd vrijgemaakt voor het verzamelen van ideeën en wensen. De bedoeling is dat de gemeente inzicht krijgt in de wensen en ideeën van de huidige en toekomstige gebruikers.

Ontwerp
De gemeente start na deze avond met het maken van een ontwerp. Hierbij wordt getracht zoveel als mogelijk de suggesties en wensen op te nemen in het ontwerp. Op voorhand vermelden wij wel dat het ontwerp ook moet voldoen aan reeds vastgesteld beleid binnen het Structuurplan Enkhuizen en het Verkeersplan Enkhuizen 2005 2015. Nadat het ontwerp is vastgesteld organiseren wij een tweede informatieavond om het ontwerp te presenteren aan alle belang-stellenden. Volgens de huidige planning vindt deze avond plaats in november 2008. Nadere berichtgeving hierover volgt nog.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dhr. M. Visser, Afdeling Infra, tel.: (0228) 36 01 00.
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl