Gemeente Soest

Nieuwe sportaccommodatie Smitsweg 8 september in gebruik

Datum: 25/08/2008

In plaats van de aanvankelijk geplande datum van 1 september wordt de nieuwe gymaccommodatie aan Smitsweg op maandag 8 september in gebruik genomen.

Deze nieuwe accommodatie wordt de sportieve thuisbasis voor een heel aantal basisscholen, sportverenigingen en particuliere gebruikers.

Voor de bouw van de sportaccommodatie aan de Smitsweg is gewerkt binnen een strakke planning. De geplande eindopleveringsdatum is helaas niet gehaald, maar de gemeente is blij dat de vertraging beperkt is gebleven tot slechts één week.

De verenigingen en scholen zijn door de gemeente geïnformeerd over de vertraging. De officiële opening van de sportaccommodatie vindt later in het seizoen plaats.

Volgens sportwethouder Paul Lemmen "zal deze nieuwe sportaccommodatie een echte aanwinst zijn voor de wijk Smitsveen. De zaal zal ook een impuls zijn voor nog meer en beter sporten in Soest" De nieuwe accommodatie is gebouwd en ingericht volgens de laatste eisen van NOC*NSF en KVLO.

Nu de sportaccommodatie klaar is, kan worden begonnen met de herinrichting van het buitenterrein.

De sloop van de oude sportzaal en de bouw van de nieuwe accommodatie vraagt om aanpassing van de bestrating, de beplanting en de buitenvoorzieningen (bijvoorbeeld een ballenvanger).

.