Milieudienst Rijnmond

Meepraten over geluidbeleid in Rotterdam

28.08.2008

De gemeente Rotterdam organiseert in september drie inspraakavonden over haar ontwerpactieplan Geluid.

Tijdens deze avonden geven de GGD Rotterdam-Rijnmond en de DCMR Milieudienst Rijnmond informatie over de gezondheidseffecten van geluid en de aanpak van geluidshinder door de gemeente. Bewoners en belanghebbenden worden uitgenodigd om tijdens deze avonden commentaar te leveren op het ontwerpactieplan en aanvullingen voor te stellen.

Data

De inspraakavonden worden gehouden op de volgende data:
* maandag 8 september, kantoor deelgemeente Feijenoord, Maashaven O.z. 230, 19.30 uur;

* woensdag 17 september, Buurtcentrum Schiemond, Dempostraat 143, 19.30 uur;

* donderdag 18 september, Partycentrum Lommerrijk, Straatweg 99, 19.30 uur.

Deze bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk. Belangstellenden hoeven zich niet van tevoren op te geven.

Actieplan Geluid

In 2007 heeft de gemeente geluidsbelastingskaarten opgesteld. De kaarten geven inzicht in de geluidsbelasting die in Rotterdam ontstaat vanwege wegverkeers-, railverkeers-, industrie- en vliegverkeerslawaai. Vervolgens heeft de gemeente op basis van deze kaarten een ontwerpactieplan Geluid opgesteld. Het ontwerpactieplan beschrijft welke geluidsbronnen de meeste geluidhinder veroorzaken en op welke manier de gemeente van plan is met deze geluidhinder om te gaan. Het doel is om op die manier de leefomgevingskwaliteit voor de Rotterdammers te vergroten.

Inzage

Het ontwerpplan ligt vanaf 3 september gedurende zes weken ter inzage bij de centrale bibliotheek Rotterdam, bij het City Informatiecentrum en bij de DCMR aan de 's-Gravelandseweg in Schiedam. In die periode kunnen bewoners en andere belanghebbenden reageren op het ontwerpplan.

Meer informatie

Het ontwerpactieplan Geluid vindt u op de website van de DCMR.