ProRail

Persbericht


01-09-2008

Bouwwerkzaamheden Hanzelijn bij de Jules van Hasseltweg in Kampen

Dura Vermeer infra vijzelt in de week van 8 september t/m 12 september 2008 het bestaande brugdek over de N50 bij de Jules van Hasseltweg op. Dat betekent dat er deze week geen doorgang is voor fietsers en voetgangers. In de weken vanaf 13 oktober t/m 24 oktober 2008 is er eveneens geen doorgang voor fietsers en voetgangers. De brug en de toeritten worden dan geasfalteerd. Fietsers en voetgangers worden via verwijzingsborden omgeleid. De werkzaamheden zijn nodig vanwege de aanleg van de Hanzelijn door ProRail.

Aandacht voor veiligheid scholieren

Het opvijzelen van het bestaande brugdek over de N50 maakt onderdeel uit van de bouwwerkzaamheden in de omgeving van de Jules van Hasseltweg. De bouwwerkzaamheden zijn 18 augustus jongstleden gestart. Tot en met 19 september 2008 zijn er op de Kamperstraatweg en de Jules van Hasseltweg grond- en zandtransporten.

Vanaf 8 september tot en met 19 september 2008 zijn er grond- en zandtransporten op de Naaldeweg, De Heuvels, Leidijk, Dompeweg en de Jules van Hasseltweg. Om de veiligheid van de leerlingen van de basisschool âDe Zaaierâ te waarborgen en de overlast te beperken vinden de zandtransporten op dit traject buiten de spitstijden plaats tussen 9.30 uur en 14.30 uur.

Omwonenden zijn tijdens informatieavonden en schriftelijk over de werkzaamheden geïnformeerd.

Tijdelijk vervoer voor scholieren

Voor een aantal leerlingen van de basisschool âDe Zaaierâ in Kamperveen is vervoer geregeld. Zij moesten door de afsluiting van wegen een eind omfietsen. In samenspraak met de gemeente heeft ProRail daarom vervoer geregeld tot dat de weg weer vrij is.

Hanzelijn

De Hanzelijn is een nieuwe spoorverbinding tussen Lelystad en Zwolle. Een treinreis tussen beide steden duurt slechts dertig minuten, waardoor het noorden en noordoosten van Nederland in reistijd een stuk dichter bij de Randstad komen te liggen. Daarnaast geeft de spoorlijn een positieve impuls aan de regio en zorgt de Hanzelijn er voor dat het minder druk is op de Gooilijn en de Veluwelijn.

Bekijk omleidingskaart voor fietsers (pdf)