Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


in Berkenwoude

Hoogheemraadschap werkt aan de Zuidbroekse Opweg in Berkenwoude

PERSBERICHT

Aan de Zuidbroekse Opweg voert het hoogheemraadschap op 8, 9, en 10 september 2008 onder meer asfalteringswerkzaamheden uit. De Zuidbroekse Opweg is tijdens de werkzaamheden voor alle gemotoriseerde verkeer afgesloten. Verkeer vanaf de provinciale wegen N 210 en N 207 in de richting Berkenwoude wordt omgeleid.

Aan de Zuidbroekse Opweg wordt aanwezige schade aan het wegdek gerepareerd. Het profiel wordt waar nodig hersteld en er wordt een nieuwe deklaag van asfalt aangebracht. Direct na de asfalteringswerkzaamheden worden de bermen aangevuld en wordt de markering weer op het wegdek aangebracht. De werkzaamheden worden uitgevoerd op 8, 9 en 10 september 2008. Bij slecht weer worden de werkzaamheden uitgesteld. Er worden dan vervangende data vastgesteld.

Verkeer vanaf de provinciale wegen N 210 en N 207 in de richting Berkenwoude wordt omgeleiddoor middel van borden. Het is niet toegestaan om met auto's en landbouwvoertuigen het fietspad te berijden. Gedurende de werkzaamheden is het wel mogelijk om per (brom)fiets gebruik te maken van het fietspad langs de Zuidbroekse Opweg. Ook dient het fietspad als calamiteitenroute voor de hulpdiensten.

Bereikbaarheid

Alle percelen en huizen van Zuidbroek en Benedenberg zijn tijdens de werkzaamheden bereikbaar via de rotonde op de N 207 (Bergambacht). De percelen en huizen van Zuidbroekse Opweg en de Weidebloemstraat zijn bereikbaar via de Benedenkerseweg en Benedenheulseweg vanuit de richting Bergambacht. Vanuit de richting Krimpen aan den IJssel via het Oost- en Westeinde. Ook via de Schaapjeszijde en de Kerkweg in Berkenwoude kunt u uw perceel of woning bereiken. Omleidingen zijn tijdens de werkzaamheden aangegeven met tekst- en verwijsborden.

Vragen

Indien u vragen heeft over de uitvoering kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de afdeling communicatie van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, t (010) 45 37 285.