NCRV

Man bijt hond

Man bijt hond doet verslag van uniek evenement

Maandag 8 september 2008
18:55 uur, Nederland 2

Van Beijing naar Brabant

Man bijt hond trapt het tiende seizoen onder andere af met een docusoap Van Beijing naar Brabant over de veteranensportdag in het Brabantse Elsendorp. Terwijl deze zomer alle ogen gericht waren op de Olympische Spelen in Peking, organiseerden de Brabantse dorpen Elsendorp en De Mortel hun eigen sportevenement. Van maandag 8 september tot en met woensdag 24 september kunnen kijkers elke dag genieten van deze nieuwe docusoap.

Op de jaarlijks terugkerende veteranensportdag in het zuiden van het land strijden tientallen dorpen met elkaar op de onderdelen muziekoefening, volksdans, piramidebouw en atletiek. De deelnemers zijn tussen de vijfendertig en vijfentachtig jaar oud en waren vroeger boer of zijn dat nog steeds. In dertien afleveringen volgt Man bijt hond de aanloop naar de sportdag en natuurlijk het evenement zelf. Van de perikelen rond het nieuwe tenue van de organiserende club, de vergaderingen en de trainingen tot de concurrentie tussen de dorpen; Man bijt hond is erbij. Naast deze dertien afleveringen is er ook een dvd over de veteranensportdag met materiaal dat niet op tv wordt uitgezonden. De dvd is vanaf 15 september te bestellen via www.ncrv.nl/webwinkel.

Wat brengt het jubilerende programma verder dit jaar? Nog meer sport in de rubriek De tiende plaats. Nu eens een keer niet alle aandacht voor de winnaars van sportwedstrijden, maar de nummers 10. Hoe beleefden zij de wedstrijd? En Man bijt hond wil graag iedereen laten delen in de feestvreugde van het tiende seizoen en gaat daarom in De overval met een complete fanfare onverwacht langs op de meest uiteenlopende plaatsen. Verder houdt Man bijt hond de zomerstemming er nog even in door de eerste twee weken op bezoek te gaan bij kamperende Nederlanders in Spanje. Hoe brengt de Nederlander zijn vakantie door?