Gemeente Overbetuwe


Gratis sporten voor 55-plussers van 8 t/m 21 september

Tussen 8 en 21 september kunnen alle 55-plussers gratis kennismaken met sport. Maar liefst 30 sportaanbieders in de gemeente Overbetuwe zetten hun deuren open voor bijvoorbeeld bewegen op muziek, bowlen, fitness, hockey, tai chi, zwemmen, yoga, vissen en nog veel meer. Een compleet overzicht vindt u in de seniorensportgids.

De seniorensportgids is op veel plaatsen in Overbetuwe te verkrijgen zoals bibliotheken, dorpshuizen, zorginstellingen voor ouderen, huisartsen, fysiotherapeuten e.d. Hier kunt u de gids ook downloaden of u kunt hem ook aanvragen bij Welmoed Reinsma, telefoonnummer 0481-362344 of per e-mail w.reinsma@overbetuwe.nl.

Aanbod voor 55-plussers

Bewegen is goed voor iedereen, ook voor senioren. Daarom heeft de gemeente Overbetuwe samen met de Stichting Welzijn Ouderen Overbetuwe (SWOO) en de Gelderse Sport Federatie (GSF) onlangs een seniorensportgids uitgegeven. Met het organiseren van de seniorensportweken hoopt men het sporten extra aantrekkelijk te maken.

Iedereen kan meedoen

Voor mensen met een laag inkomen heeft de gemeente het Declaratiefonds ingesteld zodat iedereen kan deelnemen. Het gemeentelijk loket Zorg en Inkomen geeft hierover meer informatie.