Provincie Groningen

Week van de Alfabetisering 3 september 2008

Van maandag 8 tot en met zaterdag 13 september 2008 vindt de Week van de Alfabetisering plaats. Maandag 8 september is het Wereldalfabetiseringsdag, uitgeroepen in 1996 door UNESCO om zo wereldwijd de aandacht te vestigen op het belang van taal, lezen en schrijven.

De Week van de Alfabetisering wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. In de Week staat dit jaar het thema 'Geletterdheid raakt ons allemaal' centraal. Dit thema komt onder andere tot uitdrukking door de veelheid van en verscheidenheid aan organisaties die in de Week activiteiten organiseren. Van bedrijven tot gemeenten, van scholen tot maatschappelijke organisaties. Iedereen kan meedoen.

Door laaggeletterdheid bespreekbaar te maken en het taboe te doorbreken raakt het thema verankerd in onze samenleving. Dit is nodig om laaggeletterdheid op de langere termijn te voorkomen. Het doorbreken van het taboe is essentieel om de laaggeletterden van nu (1,5 miljoen mensen in Nederland) te stimuleren weer terug te gaan naar school en zo het huidige aantal laaggeletterden drastisch te verminderen.

Lees meer over de activiteiten, deelnemers en hoe je mee kunt doen op de website van de Week van de Alfabetisering.

3 september 2008