Gemeente Soest

Avondvliegen Chinook & Cougar helikopters

Datum: 03/09/2008

Chinook en Cougar transporthelikopters van vliegbasis Soesterberg gaan van maandag 8 september tot en met donderdag 25 september 2008 avondvliegen tot 23.30 uur.

In week 37 wordt op dinsdag- en woensdagavond gevlogen, in week 38 op donderdag en in week 39 van maandag tot en met donderdag. Buiten deze dagen geldt het reguliere vliegprogramma.

Helikopterbemanningen dienen ter voorbereiding op een missie, maar ook voor hun jaarlijks oefenprogramma vluchten bij duisternis te maken.

Om 24 uur per dag inzetbaar te zijn dienen de vaardigheden voor het vliegen met zogenaamde night-vision-goggles (nachtzichtapparatuur) op peil te worden gebracht c.q. te worden gehouden.

Het is mogelijk dat van bovenstaande planning moet worden afgeweken. Vliegbasis Soesterberg is namelijk 365 dagen per jaar, 24 uur per dag inzetbaar voor nationale taken, zoals donorvluchten, MEDEVAC-vluchten, inzet traumahelikopter, inzet Bambi-bucket en SAR-standby) .

Op dit moment zijn vijf Cougar transporthelikopters en circa dertig detachementleden van het 300 squadron werkzaam binnen de Air Task Force in Afghanistan.

Voor eventuele geluidhinderklachten, veroorzaakt door het avondvliegen, kunt u bellen met het gratis landelijke klachtennummer 0800-0226033 of bellen met Staf Voorlichting vliegbasis Soesterberg, telefoonnummer 0346-336102.

.