Ingezonden persbericht


nummer WV040908
datum 04 september 2008

Start bouw viaduct A2 Hooggelegen

Vanaf vandaag start Rijkswaterstaat de heiwerkzaamheden voor het nieuwe viaduct over de A2 voor aansluiting Hooggelegen. Gestart wordt met het heien van de combiwanden voor de landhoofden van het viaduct. In dit gebied verbreedt Rijkswaterstaat de A2 van 2 x 3 naar 2 x 5 rijstroken, en wordt in samenwerking met de gemeente Utrecht de Stadsweg en het Taatse Viaduct aangelegd.

Werkzaamheden
De werkzaamheden omvatten het heien van de combiwanden van de landhoofden voor het nieuwe viaduct bij kruising A2 Hooggelegen. Deze wanden bestaan uit 35 stalen buispalen, met een doorsnede van 1 meter en een lengte variërend van 17,5 tot 19,5 meter, en uit damwanden.

De wanden worden vervaardigd zodat daarop de betonconstructie van de landhoofden voor het toekomstige viaduct A2 Hooggelegen kan worden gemaakt.

De heiwerkzaamheden starten aan de oostzijde, vlak langs de A2. Als de werkzaamheden voor de oostzijde gereed zijn, wordt de heistelling omgezet naar de westzijde. Per zijde zullen de werkzaamheden circa twee weken in beslag nemen. Deze heiwerkzaamheden duren naar verwachting tot eind oktober.

Van deze werkzaamheden kan de omgeving hinder ondervinden in de vorm van geluid. Om te zorgen dat de omgeving zo min mogelijk overlast heeft van de werkzaamheden vinden deze plaats tussen 7.00 uur en 17.00 uur van maandag tot en met vrijdag. Door middel van een bewonersbrief zijn de omwonenden op de hoogte gesteld van de werkzaamheden.

Om het verkeer zo min mogelijk af te leiden zijn anti-zichtschermen geplaatst langs het gedeelte A2 Hooggelegen waar de heiwerkzaamheden plaats vinden.

Samenwerking Rijkswaterstaat en gemeente Utrecht
In het project wordt intensief samengewerkt tussen Rijkswaterstaat en gemeente Utrecht. Door vroegtijdig alles met elkaar af te stemmen, kan het project in relatief korte tijd gerealiseerd worden en wordt de overlast van alle werkzaamheden in het project zoveel mogelijk beperkt.

Alliantie
De A2 ter hoogte van aansluiting Hooggelegen wordt uitgevoerd door een samenwerking in Alliantie-achtig verband. Rijkswaterstaat en Trajectum Novum (aannemerspartijen Van Hattum en Blankevoort, Mourik Groot Ammers, Boskalis, KWS Infra en Vialis) zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van het project.

A2 Corridor
De verbreding van de A2 in dit stuk maakt onderdeel uit van de totale verbreding van de A2 tussen Amsterdam en Maastricht.

Persuitnodiging
Rijkswaterstaat nodigt u uit om op maandag 8 september te komen kijken naar de werkzaamheden. Om 10.00 uur bent u van harte welkom in het Mobilion, Groenewoudsedijk 2/A, 3528 BG Utrecht. Hier krijgt u een toelichting op het project. Vervolgens wordt op de bouwplaats een toelichting gegeven op de heiwerkzaamheden in dit project. Indien u gebruikt wilt maken van deze uitnodiging verzoeken wij u vriendelijk om u aan te melden via emailadres abolle@vhbinfra.nl.

Meer informatie
Indien u meer informatie wilt hebben over dit project, kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat Utrecht, afdeling Communicatie 088-7973351


---- --