Gemeente Rotterdam

Deze week gaat de commissie MVP op reis, vergadert commissie ESMV op het stadhuis en gaan de overige commissies op pad in Rotterdam. Commissie BVM organiseert op 9 september een discussiebijeenkomst over veiligheid, privacy en het publieke domein.

Commissie Maatschappelijke ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie
Commissiereis van 6 tot en met 12 september 2008 De commissie gaat deze week op commissiereis. Zie het aparte persbericht voor meer informatie.

Commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen
Commissie hoort deskundigen over veiligheid, privacy en publieke domein
Dinsdag 9 september 2008, 14.00-16.15 uur, Erasmusuniversiteit Rotterdam (gebouw M, Tokiozaal)
De overheid grijpt steeds vaker naar middelen die ingrijpen in het privéleven van de burger om de toenemende criminaliteit en terrorisme in de samenleving te bestrijden. Ook slaan overheden meer informatie over burgers op. Dit gebeurt zonder dat de desbetreffende burgers daarvan op de hoogte zijn. De commissie gaat tijdens deze bijeenkomst de discussie aan met deskundigen op dit gebied. De gastsprekers zijn Erwin Muller, hoogleraar Veiligheid en Recht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden en Directeur van het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement, en Jacob Kohnstamm, voorzitter van het College Bescherming Persoonsgegevens. Zij geven hun visie op het thema en gaan in op de vraag of de overheid in haar recht staat of dat ze juist doorslaat ten behoeve van de veiligheid.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport Commissie bezoekt Oosterflank en Nesselande
Woensdag 10 september 2008, 9.00 uur ontvangst bij deelgemeente Prins Alexander (9.30 uur vertrek naar diverse locaties) De commissie gaat op bezoek in de wijken Oosterflank en Nesselande. In Oosterflank bekijken de commissieleden een aantal carportlocaties en de garagelocatie Capelseweg. Dit gebeurt naar aanleiding van ingediende bezwaren tegen deze onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan Oosterflank-woonwijk, dat door de gemeenteraad moet worden vastgesteld. Hierbij moet de raad tevens een uitspraak doen over het gegrond of ongegrond verklaren van deze bezwaarschriften. Vervolgens bezoekt de commissie de buitenruimte van de wijk Nesselande. Aanleiding voor dit bezoek zijn signalen dat het onderhoud van de buitenruimte niet altijd even goed wordt uitgevoerd.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur
Commissie maakt nader kennis met Ieder kind een instrument Woensdag 10 september 2008, 14.00 uur, Veurstraat 3-7 De commissie bezoekt de Katholieke Basisschool Imelda. Zij laten zich daar informeren over het project Ieder kind een instrument. Met dit project geeft het gemeentebestuur ieder Rotterdams kind de kans een muziekinstrument te leren bespelen en samen muziek te maken. Het programma opent met een optreden van leerlingen. Vervolgens vertelt Ton Legerstee van de dienst Jeugd, Onderwijs en Samenleving (JOS) over de beleidsmatige kant van het project. De SKVR, die het projectplan heeft ontwikkeld, geeft daarna een toelichting op het project in de praktijk. Ook een docent van de Imeldaschool komt aan het woord. Tot slot van de bijeenkomst gaan de commissieleden met de diverse partijen in discussie.

Commissie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer Donderdag 11 september 2008, 9.30 uur
De commissie houdt een expertmeeting over helikopterbeleid. Tijdens deze expertmeeting geven deskundigen hun visie op het helikopterbeleid vanuit het perspectief van bedrijfsleven en belangenorganisaties en vanuit juridisch perspectief. Ook de projectleider van het beleidsplan regionale luchtvaart van de provincie Zuid-Holland gaat in op de visie van de provincie op het helikopterbeleid. Aansluitend aan deze expertmeeting bespreekt de commissie in een overlegvergadering de schriftelijke reactie van het college op het ontwerpbeleidsplan regionale luchtvaart provincie Zuid-Holland en het beleidskader helikopters. Ten slotte bespreekt de commissie de resultaten van de onderzoeken naar luchtvaarthinder rondom Rotterdam Airport.

Bron: Griffie, 04-09-2008