Provincie Utrecht

Wegafsluitingen N228 Oudewater

5-9-2008 -

Vanaf 8 september tot 10 november 2008:

Vanaf 8 september tot 10 november 2008 vinden diverse wegafsluitingen plaats op de N228 door Oudewater. Het gaat om het gedeelte tussen de Molenwal en de Zwier Regelinkstraat. De bestaande weg wordt in zijn geheel opgebroken en vervangen, inclusief fundering. Dit geldt ook voor de fiets- en voetpaden.

Omleidingsroute doorgaand verkeer
Voor het doorgaande verkeer is tussen 8 september en 10 november een omleidingsroute ingesteld om te voorkomen dat dit verkeer over gemeentelijke wegen en door woonwijken gaat rijden. Bij de uitrit van het industrieterrein ten noorden van Oudewater komt een extra bord dat vrachtverkeer naar de A12 verwijst.

Alle verkeer vanuit Montfoort wordt vanaf de rotonde bij Willeskop omgeleid richting A12 of Lopik-Schoonhoven.
Alle verkeer uit Gouda/Haastrecht wordt omgeleid via Schoonhoven-Lopik.

Bestemmingsverkeer
Voor het bestemmingsverkeer (aanwonenden en inwoners van Oudewater) is er een omleidingsroute tussen de Molenwal en IJsselvere, parallel langs de N228. Op de Molenwal komt een parkeerverbod. De gemeente draagt zorg voor de handhaving van deze maatregel. Aanwonenden kunnen hun auto tijdelijk bij het zwembad parkeren.

Vanaf 8 september zullen wij kijken hoe het verkeer zich afwikkelt, waarbij we extra aandacht zullen hebben voor het smalle gedeelte van de Molenwal en de kruising IJsselvere-Molenwal. Indien noodzakelijk, treffen wij aanvullende maatregelen.

Openbaar vervoer
Tijdens de werkzaamheden blijft het openbaar vervoer rijden. In de periode van 24 oktober tot 10 november zal Connexxion in Oudewater kleine busjes inzetten. De reizigers worden daarmee, via De Meent en de Hoenkoopse Buurtweg, naar de volgende halte gebracht waar zij weer overstappen op de normale bus.

Gefaseerde uitvoering
Om de overlast voor het verkeer en de omwonenden zoveel mogelijk te beperken, voert de aannemer het werk tussen 8 september en 10 november in een aantal fasen uit. Hierbij is iedere keer een ander wegvak aan de beurt zodat de weg niet in zijn geheel hoeft te worden afgesloten. Gedurende een periode van een paar weekenden of één tot vijf weken is steeds een volgend stukje weg aan de beurt.

Stand van zaken overige projecten
De werkzaamheden in Oudewater maken deel uit van vier wegenprojecten op de N228 en de N204 die in samenhang worden uitgevoerd. Naast de reconstructie van de N228 in Oudewater gaan de kruispunten Willeskop en IJsselveld op de schop en leggen we een parallelweg aan bij de Waardsedijk.

Vragen?
Via onderstaand telefoonnummer en e-mailadres beantwoorden wij uw vragen zo snel mogelijk.
T (030) 225 28 94
E n204-n228@provincie-utrecht.nl

Informatie over de wegenprojecten op de N228 en de N204 kunt u ook vinden op onze website:
www.provincie-utrecht.nl (bij thema's à verkeer en vervoer à lopende projecten). Hier kunt u ook de nieuwsbrief met de kaartjes van de omleidingsroutes bekijken en/of downloaden.

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon 030 - 258 3319