Gemeente Zoetermeer

Wegwerkzaamheden Aziëweg

Vanaf 8 september 2008 begint de gemeente Zoetermeer met de werkzaamheden aan de Aziëweg. Het gaat om de vervanging van de asfaltverharding en de aanpassing van de wegkruisingen Aziëweg/Planbaan, Aziëweg/Wallendreef, Wallendreef/Velddreef en Wallendreef/Weidedreef.

De werkzaamheden duren tot half november 2008 en worden in vijf fases uitgevoerd.

* Van 8 september t/m 28 september is de Aziëweg open alleen in de richting van Wallendreef tot aan Planbaan. De richting Planbaan tot Wallendreef wordt afgesloten.

* In de tweede fase, vanaf 29 september t/m 5 oktober, is de Aziëweg open alleen in de richting van Toneellaan tot aan Planbaan, Planbaan richting Toneellaan wordt afgesloten. Wallendreef is in één richting open tot aan Velddreef, Velddreef richting Wallendreef wordt afgesloten. Ook de Weidedreef wordt ter hoogte van Wallendreef afgesloten.

* Van 6 t/m 12 oktober gaan de werkzaamheden van de tweede fase verder door, alleen is de Aziëweg, van Wallendreef tot Planbaan nu volledig afgesloten.

* Vanaf 13 oktober t/m 2 november zijn de wegafsluitingen dezelfde als in de tweede fase.

* In de laatste fase, vanaf 3 t/m 9 november is het gedeelte van de Aziëweg van Toneellaan tot Planbaan volledig afgesloten. Ook zijn dan de Wallendreef en de kruising Wallendreef/Velddreef/Weidedreef afgesloten voor het verkeer.

Omleidingen

Alle omleidingen worden met borden aangegeven.

Het verkeer uit Zoeterwoude dat vanaf Zuidbuurtseweg naar Aziëweg rijdt wordt omgeleid via

Geerweg-Middelweg-Zwaardslootseweg-Europaweg-Aziëweg.

Het verkeer uit de wijk de Leyens wordt omgeleid via de Jachtwerf en Werflaan naar de Toneellaan.

Het verkeer uit de wijk Noordhove rijdt via de omleiding Planbaan-Ruimtebaan-Edisonstraat-Oostweg-Australieweg-Aziëweg.

Het verkeer uit de wijk Seghwaert rijdt vanaf 29 september via Velddreef-Weidedreef-Akkerdreef-Ruimtebaan-Edisonstraat-Oostweg-Austra lieweg-Aziëweg.

Bushaltes

Een aantal bushaltes van lijn 70 zijn in deze periode buiten gebruik. Op de haltes wordt de dichtstbijzijnde halte aangegeven.