Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 26 augustus 2008

Investeringsbijdrage De Wis Loosbroek

Vlak voor de zomervakantie 2008 is gestart met de ingrijpende modernisering van gemeenschapshuis De Wis in Loosbroek. Na de subsidie uit het CERES-fonds van EUR 401.000,- heeft de gemeenteraad hiervoor een investeringsbijdrage van EUR 170.000,- uitgetrokken. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dit bedrag nu beschikbaar te stellen.

Kapvergunning Droevendaal 4 Heeswijk-Dinther

Het college van burgemeester en wethouders heeft op grond van de natuur- en beeldbepalende waarde geen kapvergunning verleend voor twee gewone essen ter hoogte van Droevendaal 4 in Heeswijk-Dinther.

Verlaging spoedtarief rijbewijzen

Met ingang van 1 augustus 2008 is het spoedtarief voor de aanvraag van het rijbewijs verlaagd van EUR 40,- naar EUR 30,-. Uitgangspunt voor deze wijziging door de Rijksdienst voor het Wegverkeer is een lastenverlichting voor de inwoners. In de gemeenteraadsvergadering van 18 december 2008 kan deze wijziging officieel vastgesteld worden. Vooruitlopend op het raadsbesluit heeft het college van burgemeester en wethouders via de zogenaamde hardheidsclausule in de Algemene wet inzake rijksbelastingen besloten dit tarief met terugwerkende kracht per 1 augustus 2008 in te voeren.

UMTS-mast Goorstraat Heesch

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de vrijstelling en bouwvergunning voor het plaatsen van een UMTS-antennemast aan de Goorstraat in Heesch te weigeren.

Bouwblokken Voorstraat 11 en 13 Loosbroek

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten medewerking te verlenen aan vormverandering van de bouwblokken op de percelen Voorstraat 11 en 13 in Loosbroek door de aanpassing mee te nemen in de herziening van het bestemmingsplan buitengebied.

Onderhoudsplan gemeentelijke gebouwen 2008

De gemeente Bernheze heeft in de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in nieuwe gebouwen, vernieuwbouwde gebouwen, uitbreidingen, grootscheepse renovaties enzovoorts. Dit heeft geleid tot eigentijdse accommodaties die meer dan voorheen zijn voorzien van technische voorzieningen die noodzakelijk zijn voor optimaal gebruik en voldoen aan de actuele regelgeving. Het betekent echter ook dat de onderhoudskosten toenemen.

Asset Facility Management in Uden heeft de meerjarige onderhoudsrapportages voor de gemeentelijke gebouwen geactualiseerd. Hierin is een aantal nieuwe gebouwen meegenomen:


- vernieuwbouw gemeentehuis en kantoorruimte boven Cultureel Centrum de Pas;


- nieuwbouw brede school `Onder de Bogen' in Heesch;


- verbouwing/renovatie brandweerkazerne Heesch en Heeswijk-Dinther;


- nieuwbouw brede school De Kanz in Nistelrode;


- nieuwbouw sporthal Overbeek in Nistelrode;


- vernieuwbouw 3B-project in Heeswijk-Dinther.

In de Perspectiefnota 2009-2012 is aangegeven dat voor het onderhoud aan gemeentelijke gebouwen structureel EUR 400.000,- meer nodig is.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
(0412) 45 88 88
(0412) 45 46 35
kijk eens bij:
WOZ-loket