Hulpverleningsdienst Groningen


Grote brand verwoest twee voormalige horecapanden in Veendam
Gepubliceerd: 08 september 2008, 09:07
Een grote brand aan het Beneden Westerdiep in Veendam heeft afgelopen nacht twee voormalige horecapanden in de as gelegd.

Om even voor middernacht werd een explosie gemeld in een voormalig café aan het Beneden Westerdiep. Na aankomst van de brandweer Veendam werd na inspectie opgeschaald naar grote brand en werden de korpsen van Menterwolde, Hoogezand en Groningen voor ondersteuning gealarmeerd.

Het vuur was inmiddels overgeslagen naar een naastgelegen voormalig café. De inzet van de brandweer concentreerde zich op het behouden van een woonhuis en een dierenwinkel naast het brandende pand. Na tweeënhalf uur blussen werd door de brandweer het sein 'brand meester' gegeven.

De twee horecapanden zijn door de brand totaal verwoest. Het woonhuis en de dierenwinkel konden door de inzet van de brandweer worden behouden. De bewoners van het woonhuis zijn met ademhalingsmoeilijkheden naar een ziekenhuis vervoerd.

De Regiopolitie Groningen heeft kort vóór het uitbreken van de brand in de omgeving van het pand een verdacht persoon aangehouden. Voor meer informatie zie ook www.politie.nl/groningen.